TV: Mjällby körde över hopplöst Gais

Säsongen 2009 gjorde Pär Ericsson sex mål i Gaiströjan. På Strandvallen blev det två - mot den gamla klubben.
Mjällby vann ödesmatchen i allsvenskans bottenregion med 4-0 (2-0).

Därmed tre viktiga poäng för listerlänningarna i kampen om att undvika den negativa kvalplatsen samtidigt som Gais med allt större kliv är på väg mot en degradering.

Mjällbys nykomponerade anfallsduo Pär Ericsson/Marcus Pode fann varandra väl och när hemmalaget valde att sätta upp tempot hade Gais svårigheter att hänga med i svängarna.

Bottenlaget försökte visserligen att skapa lägen, men ett smart spelande Mjällby hade inga större problem att freda det egna målet med en stabil Mattias Asper som sista utpost.

Det mål- och spelmässiga övertaget, 2-0 efter 45 minuter och båda signerade Ericsson, befästes för hemmalagets del när Viktor Agardius bredsidade in 3-0 en kvart in på den andra halvleken.

Matchens mål? Moestafa El Kabir uppfattade blixtsnabbt att Gaismålvakten Dime Jankulovski inte hade återfunnit balansen intill stolpen efter en räddning som aldrig blev av...
Pang och slutresultatet 4-0 var ett faktum.

Mjällby-Gais 4-0

1-0 Ericsson11', 2-0 Ericsson 39', 3-0 Agardius 59', 4-0 El Kabir 77'

Publicerad 2012-09-15 kl 15:20