TV: Molins blev Malmös hjälte efter läcker nick

Malmö FF var pressat men lyfte en stund och vann mot Mjällby med 1-0 (0-0).
Det efter en total scenförändring inför över 15 000 på Swedbank stadion.

Efter en total scenförändring inför över 15 000 på Swedbank stadion.
Mjällby dominerade.

Men med en kvart kvar nickade Guillermo Molins in 1-0 ock säkrade MFF-sviten på fyra raka segrar. Molins blev helt fri i bortre straffområdet och satte pannan till Daniel Larssons perfekta passning förbi och över Mjällbys fyrbackslinje.

Mjällby-målvakten Mattias Asper var chanslös. Och Molins glad för sitt första allsvenska mål i år, bra att ha i konkurrensen på mittfältets ytterkant:

-Absolut, att göra mål är alltid bra. Jag trodde Larsson (Daniel) själv skulle skjuta, han gillar att dra i bortre från den vinkel han hade. Det är bara att tacka för passningen, jag fick bra träff med pannan. Asper stod på fel fot, sade Guillermo Molins.

Minuterna efter sköt verkligen Daniel Larssons och fick kanonträff. Men då hade Asper hjälp av ribban. Mjällby förde annars spelet under större delen av matchen. Tobias Grahn styrde på det centrala mittfältet.

-De är det bästa laget vi mött hittills. Mjällby spelar som vi vill, men nu straffade de oss. I bland är motståndarna bra, det är lätt att glömma så det är en styrka att vinna fastän vi spelade dåligt.

Malmö fick inte i gång med sitt snabba spel. Första skottet på mål, och som doftande rejäl chans, kom efter 45 minuter (Jiloan Hamad). Moestafa El Kabir. Mjällbys snabbe anfallsspets, hann med mycket.

Träffade ribban med en lobb som var centimetrar från att gå i mål. Lobbade en gång till i ribban. Och blev varnad och är avstängd i nästa match när han sparkade bort bollen efter avblåsning.

Liksom mittbacken Daniel Ivanovski som blev utvisad i den 90:e minuten efter andra gula kortet. Det var en mörk blekingsk onsdagskväll.

-Vi var värda minst en poäng, men måste höja oss ett snäpp när chanserna vaskats fram, sade Marcus Ekenberg, petad men som kom in och nickade utanför på slutet.

Malmö gjorde en skitmatch, som tränaren Roland Nilsson sade. Serieledarna var nere i brygga. När Molins satte segermålet som en blixt från en himmelsblå himmel.

Publicerad 2011-04-20 kl 22:17