POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
38v

TV: Möt AIK:s oväntade succéduo: "Lagkamraterna kallar mig 'Bonden'"

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se inslaget med Rashidi och Jansson i spelaren.

Den ene var bänkad i allsvenska jumbon nyligen, den andra arbetade på en hästskofabrik och slet i division 1 för bara några månader sedan.
Nu gör Heradi Rashidi och Robin Jansson succé i AIK.
- Finns inga ord, säger Rashidi.
- Det är mäktigt, kommenterar Jansson.

Inför söndagens stekheta derby mellan AIK och Hammarby, ettan och tvåan i allsvenskan, har C More träffat mittbacken Robin Jansson och wingbacken Heradi Rashidi.

Jansson hämtade AIK in tätt inpå den allsvenska premiären i våras efter att laget drabbats av sjukdomar och skador i backlinjen. Han kom från division 1-klubben Oddevold, med vilka han imponerat mot AIK i en cupmatch i februari. I och med flytten kunde 26-åringen, som bara för några år sedan spelade i division 5, lämna sitt deltidsjobb på en fabrik som tillverkar hästskosöm.

Rashidi värvades till AIK i början av juli. Då kom han från den allsvenska jumbon Dalkurds bänk. Bara för några säsonger sedan spelade han i division 2.

Nu är båda ordinarie i "Gnaget" och njuter av sin tillvaro i en av Sveriges största klubbar. Inför det stundande derbyt säger Rashidi följande om sin situation:

- Det här är ju något man funderade på när man var yngre, att man ville få spela en så här stor match, framför allt ett Stockholmsderby. För två månader sedan visste jag inte ens att jag skulle tillhöra AIK och nu ska jag spela den här matchen… det finns inga ord.

Jansson:

- Det är rätt sjukt. Det är mäktigt.

Mittbacken berättar också att han fått ta rollen som lagets bonde, och han kastades rakt in i hetluften på ett sätt som gjorde att alla lagkamrater inte riktigt greppade hans namn till en början.

- På planen kan man höra: ”Bonde! Bort med bollen!”. Det är lite roligt. Jag vet ju att de pratar med mig. Jag fattar ju det. Per Karlsson kallade mig för Daniel i en månad, säger Jansson och skrattar.

Se C Mores inslag i spelaren ovan - och följ med AIK-duon till just en höstskosömsfabrik.

Publicerad 2018-09-23 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå