TV: Mrabti matchvinnare när Djurgården tog tre tunga poäng mot Norrköping

Djurgården studsade tillbaka direkt efter den snöpliga förlusten senast. Kerim Mrabti blev matchvinnare med matchens enda mål.
- Det blir lite roligare att sätta sig i bussen med tre poäng, säger Kim Källström till C More efteråt.

Se Mrabtis mål i spelaren.

Tidigare i veckan blev det klart att Gustav Engvall lånas ut på nytt till Djurgården. Anfallaren tog plats i startelvan direkt.

Det bjöds på högt tempo direkt på Östgötaporten och efter drygt tio minuter var Djurgården ytterst nära att ta ledningen. Kerim Mrabti gick på avslut - och David Mitov Nilsson stod för en högklassig räddning.

I den 19:e minuten var det Norrköping som kom nära ett ledningsmål. Andreas Blomqvist höll sig framme på ett inspel och fick sånär bollen förbi Andreas Isaksson. I samma sekvens landade Blomqvist olyckligt och tvingades utgå skadad, in kom i stället Filip Dagerstål.

- Han ser ut att vara illa skadad. Han tar sig för knät och ser väldigt uppgiven ut, säger C Mores kommentator Jesper Hussfelt.

Det var mållöst i halvtid men utdelningen skulle komma för gästande Djurgården. Kerim Mrabti slog till med sitt fjärde mål för säsongen när han nickade in 0-1 i den 66:e minuten.

Med knappt tio minuter kvar var Aliou Badji ytterst nära att öka på ledningen. David Mitov Nilsson kom ut fel vid en utrusning och Badji avancerade in i straffområdet. Avslutet rensades dock undan av Linus Wahlqvist på mållinjen.

Med bara minuter kvar drabbades Djurgården av ännu en skada. Felix Beijmo landade olyckligt efter en nickduell och tvingades bäras ut på bår.

- Det såg inte bra ut, han hade ordentligt ont. Alla våra tankar går till honom och jag hoppas att det inte är allvarligt men ett knä ska inte böjas på det sättet, säger Kim Källström.

Norrköping tryckte på för en kvittering och Fjoluson brände ett fint läge från nära håll och Thorarinssons frispark tog klockrent i ribban bakom Tommy Vaiho, som ersatte Andreas Isaksson i halvtid, i Djurgårdens mål.

Men Djurgården lyckades hålla undan och tog tre viktiga poäng. Nu klättrar man upp på andraplats i tabellen. Norrköping återfinns fortsatt på femte plats.

- Alla krigar till sista spark och det blir lite roligare att sätta sig i bussen med tre poäng. I de här två senaste matcherna har vi skapat ordentligt med chanser men inte satt dit dem så där har vi lite att jobba på. Samtidigt så krigar vi men det är klart att vi ska döda matchen när vi har så bra omställningslägen, säger Källström och fortsätter:

- Men vi löser det bra, ibland har man marginalerna med sig och ibland emot. I dag hade vi dem med oss så det känns fint.

Startelvor

IFK Norrköping: Mitov Nilsson - Wahlqvist, Johansson, Fjoluson, Tkalcic - Moberg Karlsson, Blomqvist, Thorarinsson, Jakobsen - Holmberg, Andersson.

Djurgården: Isaksson - Beijmo, Une Larsson, Gunnarsson, Käck - Eriksson, Walker, Källström, El Kabir - Engvall, Mrabti.