TV: Mutumbas sköna finter och Atakoras mål

Lugnt och stabilt i en halvlek. Sedan klev Louay Chanko av i paus. Då satt AIK:s segermål (1—0) bakom Syrianskakeepern Lasse Staw.

Södertäljelaget blev utspelade mot Sundsvall borta i torsdags. Då saknades rutinerade duon Louay Chanko och Sharbel Touma med ett havererat spel som följd och att Syrianska är beroende av deras lugn och rutin är tydligt.

På söndagen—mot AIK hemma— var duon tillbaka från start och styrde upp en helt annan nivå på mittfältsspelet i första halvlek där gästerna bara fick till två skott på mål (av totalt tolv avslut).

Men AIK hade ju börja skjuta in sig och fem minuter efter paus kom första riktigt farliga chansen.

Pontus Engblom kom fri och fick ett vidöppet mål att lägga in bollen i, men lyckades otroligt nog skjuta utanför.

Men om oturen grinade mot AIK då så vände det tio minuter senare.

Louay Chanko—som har kämpat med onda ljumskar sedan klubbens sista träningsläger före premiären—hade återigen tvingats kliva av i paus.

Det öppnade mittfältet för AIK som nu fick skapa chans på chans och femton minuter in i andra halvlek satt 1—0 där, då Lalawele Atakora sköt in bollen via ryggen på en Syrianskamittfältare. En styrning som ställde Staaw i målet helt.

AIK:s Martin Kayongo-Mutumba hade sedan även ett skott i stolpen och ett i ribban, men fler mål i matchen blev det inte.

Publicerad 2012-04-15 kl 17:11

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.