Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
9:15

Nästa

Avbryt
Försök igen

TV: Norling om ilskan efter beskedet om sin kapten: "Jag rev upp himmel och helvete"

STOCKHOLM. Rikard Norling har följt Nils-Eric Johansson genom hans karriär.
Nu berättar han om sin första reaktion på beskedet om att "Nisse" tvingas lägga av.
- Jag rev upp himmel och helvete internt, säger Norling till Fotbollskanalen.

Nils-Eric Johansson tvingas lägga skorna på hyllan på grund av att ett hjärtfel, som han haft sedan födseln, förvärrats. Den 38-årige AIK-kaptenen tog farväl av sin spelarkarriär på en presskonferens under måndagen och då tackade han bland annat AIK:s nuvarande tränare Rikard Norling.

- Rikard var min tränare i juniorerna i AIK, och han var min fotbollstränare i skolan, på fotbollsgymnasiet. När jag kom hem till AIK tio år senare så var Rikard A-lagstränare. Vi skulle sluta cirkeln där, jag och Rikard. Men han drog i väg. Han ville hitta sig själv, och det är okej. Han behövde det, Nu är Rikard tillbaka, nu kan vi svetsa igen cirkeln, sa "Nisse" i sitt tal.

ANNONS

En av de som satt i lokalen och lyssnade på Johansson när han tackade för sig som spelare är just Rikard Norling. För Fotbollskanalen berättar han om sina känslor kring "Nisses" tal. 

- Jag tror att många fick en bild av vad "Nisse" är kapabel till (när de lyssnade på talet) och vad han gjort i gruppen så många gånger. Det är så vältajmat så väldigt ofta. Att hålla en monolog på det sättet är det inte många som fixar. Han har varit så värdefull för mig, framför allt sedan jag kom tillbaka till AIK. Jag hade trubbel, och han såg verkligen vilket trubbel jag hade när jag var tränare här förra gången. Då var det som att jag jagade väderkvarnar till slut, som Don Quijote. Jag jagade kanelbullar som spelarna åt och läsk som de drack. De skulle ta av sig tofflor och allt vad det var. Nu har han hjälpt mig där. Det där är fortfarande lika viktigt men jag har inte behövt ta de striderna. Det har han fixat. Allt från att se till att alla kommer i tid till att vi håller god ton till varandra, att vi gör det som förväntas av oss. Oavsett om det är här inom våra stängda träningsdörrar eller när vi har spotlight. Han har tagit hand om det där, som gjort att jag fått växa i mitt ledarskap och sluppit så mycket skit, säger Norling.

ANNONS

Berätta om er relation, vad känner du kring den?
- Den blir unik, för det kommer aldrig vara möjligt att det sker igen. Där och då (när Rikard och Nils-Eric träffades för första gången) var jag ungdomstränare och försökte värva honom till AIK när han var 14 år. Jag är inte ungdomstränare i dag, så den relation bottnar i att man träffar en människa i de tidiga tonåren och sen följer en karriär där man är tränare för honom i många år. När man sen är med när han får ett sånt här besked... att han måste avsluta sin karriär. Det blir unikt och det är speciellt. Det är känslosamt.

Hur har de senaste dagarna varit för dig?
- Han ringde direkt när han hade varit och gjort den här hjärtscreeningen. Då sa han att läkaren hade sagt att det var något som inte var bra. Jag blev förbannad och tänkte: "Vad i helsike, vi vet ju om att du har något?!". Jag blev förbannad över att vi gjort den kontrollen så sent inpå vår tävlingspremiär och att det satte griller i huvudet på "Nisse". "Vi vet ju om det där redan", tänkte jag. och jag började riva upp himmel och helvete, internt i organisationen. Sen blev jag varse om att det var en hjärtspecialist som sett små, små men otroligt viktiga förändringar i "Nisses" hjärta, förändringar som är avgörande för att han inte ska fortsätta sin karriär. Så det har gått från att jag var ilsk över att det skulle sätta käppar i hjulet för vår fart framåt och att vår kapten skulle börja tänka för mycket till att han nu sitter och avslutar sin karriär på en presskonferens några dagar senare. Det är en sjuhelvetes resa.

ANNONS

Mot Dalkurd i den allsvenska premiären ska "Nisse" tackas av. Hur tror du det blir?
- Mycket mer känslosamt än vad det varit i dag vet jag inte om det kan bli. Det är tveksamt om det kommer bli det för mig. Vi hade en samling i dag med resten av spelarna, och där det var väldigt känslosamt. Sen blev presskonferensen en nivå för mig som var mer hanterbar, och jag tror det kommer vara ytterligare mer hanterbart då (mot Dalkurd). Det blir inte mycket jobbigare än i morse när vi hade samlingen med spelarna, för mig var det tuffast.

Se hela intervjun med Rikard Norling i spelaren ovan.

Publicerad 2018-02-19 kl 16:32
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto