POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Norling om planen för Larsson: "Ska inte hålla tillbaka honom - tvärtom"

Foto: TV4/Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Norling i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Sebastian Larsson har anslutit till AIK:s trupp.
Det gör tränaren Rikard Norling glad.
- Sen får vi se om det blir så bra som vi alla hoppas. Det ska jobbas för det också, säger han till Fotbollskanalen.

Sebastian Larsson har gjort över 100 A-landskamper för Sverige och representerat klubbar som Arsenal, Birmingham, Sunderland och Hull. Men nu har 33-åringen återvänt till sitt hemland för spel i allsvenskan och AIK.

Under måndagen gjorde mittfältaren sitt första träningspass med sitt nya lag och då var det en belåten AIK-tränare i Rikard Norling som berättade om sina tankar kring nyförvärvet för Fotbollskanalen.

- Han är en spelare som jag faktiskt fick första kontakten med när han var i 15-årsåldern. Jag var verksam i AIK då och försökte värva honom, men lyckades inte. Sen har han spenderat större delen av sin tid i England och nu är han tillbaka. Han får äntligen göra sin allsvenska debut. Det känns bra att han är här och så får vi se om det blir så bra som vi alla hoppas. Det ska jobbas för det också, säger Norling.

Vilka egenskaper bidrar han främst med?
- Han är ju väldigt all round och generellt sett väldigt skicklig. Sen tror jag han kommer bidra väldigt mycket med sin personlighet, professionalism, hans driv ute på planen och förmåga att ta grepp om och förstå en matchbild. Han kan påverka den själv, och han kan få med sina lagkamrater i att förstå den också. Där tror jag den stora vinsten ligger.

Vad kommer hans erfarenhet innebära för resten av truppen?
- Det lär visa sig. Jag tror Kristoffer Olsson uttryckt att det ska bli spännande att se vad vi kan lära oss av honom. Bara den inställningen hos lagkamraterna säger en hel del. Men återigen, vi ska se till att det blir bra också. Det är det viktigaste.

Bakom sig har Larsson en hel Championship-säsong, plus ett VM-slutspel, vilket gör att han när allsvenskan tar slut i höst varit igång i nästan ett och ett halvt år utan ordentlig vila.

- Det är sant. Han kan komma att spela upp mot 60-80 matcher, vilket är kanske dubbelt så många som den som kommer ha spelat näst flest matcher i vår lag. Det blir en tuff övergång. Men vi ska inte hålla tillbaka honom, utan snarare tvärtom. Vi ska använda det faktum att han är här och hantera det på ett så klokt sätt som möjligt så att vi inte får bakslag just på grund av att han har varit ganska hårt belastad.

Om du ser på värvningen i ett större perspektiv - vad tror du det innebär för AIK som klubb att få in en spelare som Sebastian Larsson?
- AIK är stort. Så han passar bra in. Han kommer göra sig bra här. AIK är tillräckligt stort för att ta hand om honom. Det är nog så. Ja, avslutar Norling med ett leende.

Publicerad 2018-07-17 kl 09:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå