Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
29v

TV: Norling om taktiska missen: "Det vart pannkaka..."

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Norling diskutera den taktiska missen i spelaren.

Enoch Kofi Adu kom fel i försvarsspelet mot Häcken.
Efter matchen erkände Rikard Norling sitt misstag.
- Det vart ju pannkaka, säger han till C More.

AIK och Häcken delade på poängen under onsdagskvällens möte i Göteborg. Paulinho gav hemmalaget ledningen innan Anton Salétros placerade in kvitteringen. AIK hade sedan flera chanser att avgå med segern och bland annat brände Kristoffer Olsson ett jätteläge i slutskedet.

Gästerna fick en tung start i matchen och Häcken hade enkelt att hitta igenom och skapa chanser. En del i det berodde på en taktisk miss av Rikard Norling. Norling hade beordrat Enoch Kofi Adu att kliva upp högt och sätta press på Erik Friberg – vilket inte föll väl ut.

I den andra halvleken hade man korrigerat.

- En anfallare gick ner och täckte av Friberg så att Adu kunde ligga där han är som bäst – och helt plötsligt hade Häcken det mycket svårare att nå fram till sina spelare där bakom, sa C Mores expert Alexander Axén efter matchen.

Rikard Norling:

- Jobbig start. Häcken är bra, det är inte bara kontringar som sårar oss, de spelar nästan tre tior känns det som, och en nia längst fram. I början av matchen kunde vi inte hantera det, eller gjorde det inte tillräckligt bra. Sedan började vi växa in i det och i andra halvlek tycker jag faktiskt att vi är bra.

- Vi hade en idé om att skjuta upp för att det kanske skulle bli svårt att chippa in bakom oss, men det vart ju pannkaka så vi fick justera det

Publicerad 2018-05-23 kl 22:05
Annons
Annons
Annons