TV: Norling: "Wilton var fantastisk" - se höjdpunkterna HÄR

Med två mål låg Wilton Figueiredo bakom Malmö FF:s tunga seger mot Elfsborg.

Helsingborg rycker ifrån Elfsborg i kampen om det allsvenska guldet.
Tacka Malmö FF och Wilton Figueiredo för det. Malmö besegrade Elfsborg med 2-1 och Figueiredo gjorde båda Malmös mål.
-Vi har individualisterna som avgör matcherna och Wilton var fantastisk i dag, säger Malmös tränare Rikard Norling.

Elfsborg tappade mark mot Helsingborg i och med förlusten och är nu sex poäng efter.
-Efter 30 matcher får vi summera. Än så länge är tabellen en prognos, säger Haglund.
Elfsborg kom till Malmö med en lång svit utan förlust - tio matcher - och var pumpat med självförtroende.
-Vi gjorde en okej första halvlek och den var ganska mycket enligt plan. Malmö hade mer boll men vi hade koll, säger Haglund.

Elfsborg koncentrerade sig på försvarsspelet i första halvlek. I andra bytte Haglund taktik. Man satte högre press på Malmös mittbackar och flyttade fram positionerna.
-Vi tog kommandot i andra halvlek och var spelmässigt överlägsna. När vi gjorde 1-1 kändes det som om skulle ta ledningen. 1-2 kom mycket opsykologiskt för oss, säger Haglund.

Den känslan hade nog ganska många också på arenan. Elfsborg pressade tillbaka Malmö och skapade lägen på lägen. Statistiken ger också Elfsborgstränaren rätt: laget hade i andra halvlek 13 avslut, varav fem på mål - Malmö hade två på mål. Ändå slutade andra halvlek 1-1.
-Ja, vi borde gjort fler mål, säger Haglund.

Malmös målvakt Dusan Melicharek hade stor del i att Elfsborg inte fick med sig minst en poäng.
-Visst. Melicharek gör ett par matchavgörande räddningar, säger Rikard Norling.

Elfsborg har inte haft något flyt nere i Skåne den här säsongen utan förlorat samtliga matcher: 0-1 mot Helsingborg, 0-3 mot Trelleborg och så då nu 1-2 mot Malmö.