TV: Norrköping föll i Borås - guldet till Malmö

IFK Norrköping föll borta mot Elfsborg.
Därmed gav man Malmö FF chansen att säkra SM-guldet.

Efter cirka en kvart spelad tvingades Elfsborg till ett byte. Daniel Gustavsson kunde inte fortsätta matchen, och höll sig mot ryggslutet. In kom i stället Joakim Nilsson.

Efter en knapp timmes spel tog Elfsborg lednigen genom Viktor Prodell, hans 13:e mål för säsongen. Står sig resultatet samtidigt som Malmö FF vinner i Falkenberg står det klart att Norrköping inte kan ta igen skåningarnas försprång, och guldet går till MFF.

Med knappa kvarten kvar ökade Elfsborg på till 2-0 då ett skott från Jesper Manns styrdes via en Norrköping-spelare in bakom Langer i mål.

I den 84.e minuten väckte Nicklas Bärkroth Norrköpings hopp med en reducering på straff.

I den 90:e minuten blev Jón Gudni Fjóluson utvisad efter att ha fällt Issam Jebali.

Norrköping fick aldrig till någon kvittering, och Elfsborg vann med 2-1. Därmed gav Norrköping MFF chansen att säkra SM-guldet vid seger i Falkenberg, vilket skåningarna också gjorde genom att vinna med 3-0. Förlusten gör också att AIK kan gå om Norrköojng upp på andra plats vid seger i morgondagens möte med Häcken.

Elfsborg å sin sida klättrade till femte plats i tabellen i och med segern.

Lagens startelvor:

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Randrup, Horn, Jönsson, Lundqvist - Bajrami, Claesson, Hauger, Gustavsson - Jebali, Prodell.

IFK Norrköping: Langer - Wahlqvist, Johansson, Fjóluson, Telo - Bärkroth, Tekie, Sjöund, Moberg Karlsson - Andersson, Eliasson.