TV: Norrköping med viktig vinst efter formsvacka - Sirius tappar i toppstriden

Fyra förluster på fem matcher hade Norrköping med sig till Studenternas där match mot Sirius väntade.
Men hem åkte de med tre viktiga poäng efter ett mål mot noll.
- En viktig seger, säger Gudmundur Thorarinsson till C More.

Sirius tog i dag emot Norrköping hemma på Studenternas IP. Två lag som båda har haft mycket skador under säsongen - men där hemmalaget lyckats hantera det bättre.

I dag blev det dock Norrköping som tog en tung vinst.

Det var inte många självklara målchanser i upptakten av matchen. Gästerna hade mest boll men det dröjde innan det första riktigt farliga läget kom.

Och när det väl gjorde det - då blev det mål.

Det var Filip Dagerstål som i en omställning slog en lång boll i djupled till Sebastian Andersson som kom mellan backarna, gick förbi målvakten och kunde spela in bollen i ett tomt mål. 1-0 till gästerna.

Det var en jämn halvlek utöver målet - men Andersson kände att Norrköping hade ett övertag.

- Vi känns farligare, sa målskytten i C More i halvtid.

Den andra halvleken började lite i halvfart innan Sirius mer och mer hittade fram till farliga chanser efter knappa timmen spelad. En kvittering borde ha kommit - men det där lilla sista fattades i avslutsmomenten.

Det blev mer och mer känslor ju långt halvleken led när Sirius slet på. Båda lagen hade några chanser - men det var hemmalaget som tryckte på bäst. Norrköping fick slita ordneligt för poängen i slutet av matchen.

Anderssons mål i första halvlek blev det enda - och Norrköpingsspelarna fick med sig en viktig vinst efter en tid med dålig form.

- En viktig seger. Det är synd att vi inte kan styra matchen på slutet men tre poäng tar vi, sa Gudmundur Thorarinsson till C More efter matchen.

Sirius: Wicks - Larson, Jarl, Pehrsson, Arvidsson - Gustafsson, Busch Thor - Vecchia, Haglund, Andersson - Maholli.

Norrköping: Mitov Nilsson - Wahlqvist, Johansson, Fjóluson, Tkalcic - Skrabb, Thorarinsson, Dagerstål, Smith - Andersson, Holmberg.

Matchen startar klockan 17:30 och kan ses på C More.