TV: Norrköping reste sig trots Larssons utvisning - Larsen matchhjälte på tilläggstid

Falkenberg hämtade upp till 3-3 efter Jordan Larssons utvisning.
Men Norrköping reste sig för fjärde gången och på tillägstid nickade Kasper Larsson in 4-3 och alla tre poängen för östgötarna.
- Det var inte vår dag idag men att vi får med oss tre poäng visar att vi har en styrka i laget, säger matchhjälten till C More.

IFK Norrköping siktade mot sin första trepoängare när man tog emot Falkenberg på långfredagen. Norrköping hade inlett säsongen med två kryss och en förlust medan Falkenberg inte tagit poäng sedan segern mot Örebro i premiären.

Och det var Jordan Larsson som skulle vara i händelsernas centrum. Anfallaren hade en fin möjlighet att öppna målskyttet tidigt, men Hampus Nilsson räddade skottet från ett helt fritt läge i mitten av straffområdet efter att Christoffer Nyman slagit ett snabbt inlägg längs marken.

När målen sen väl kom, kom de alla på en gång. Först gjorde Kalle Holmberg, som bytts in istället för en skadad Christoffer Nyman, 1-0 efter 37 minuter. Anfallaren fick iväg en riktig kanonträff från utanför straffområdet och tryckte upp bollen i krysset.

- Jag fick en bra boll av (Simon) Thern, så det vara bara att dra till, säger målskytten till C More i paus.

Falkenberg kvitterade bara tre minuter senare på en hörna. Tobias Karlsson styrde ett skott mot mål och lyckades med hjälp av en IFK-försvarare få bollen i nät.

Sedan var det dags för Larsson att börja sitt målskytte. Ett skott från Alexander Fransson täcktes och blev en perfekt passning för Jordan Larsson. Anfallaren kunde vänta in bollen och med en finurlig lobb med utsidan av foten överlistade han Nilsson för sitt tredje mål den här säsongen.

Larsson skulle slå till igen i andra halvlek, men Falkenberg stack emellan med en kvittering först. Nsima Peter vann en närkamp mot Kasper Larsen i straffområdet, spelade in bollen i mitten där Christoffer Carlsson vräkte sig fram och lyckades trycka in bollen under Pettersson.

Larssons andra mål för dagen kom efter ett långt IFK-anfall. Simon Thern träffade först stolpen och på det efterföljande anfallet hamnade bollen hos Larsson som tryckte ifrån ett välplacerat skott som skruvade sig runt Nilsson.

Men Larsson skulle också bli olycklig en kort stund senare. Först fick han ett gult kort för en duell vid mittplan och när han kort senare sköt iväg en boll efter en signal fick han syna sitt andra gula kort och även det röda.

Falkenberg lyfte upp allt de hade och fick också in en kvittering. Edi Sylisufaj samlade upp en längre frispark och tryckte iväg en volley som borrade sig upp i nättaket och då såg Falkenberg ut att ta en poäng med sig hem.

Men Norrköping skulle resa sig en sista gång. På en frispark från kanten på tilläggstid missbedömde Hampus Nilsson bollen, vilket gav Kasper Larsen möjligheten att nicka in bollen i det tomma målet för slutresultatet.

- Det var en hektisk match. Ingen bra match för oss. Det är tur att jag för göra mål till 4-3, säger segerskytten till C More efter matchen.

Målet betydde 4-3, vilket blev slutresultatet. Falkenberg har nu förlorat tre raka matcher efter segern mot Örebro i premiären. Norrköping tog å sin sida sin första seger för året och kliver upp på fem poäng efter fyra omgångar.

- Det är jätteviktig. Det var inte vår dag idag men att vi får med oss tre poäng visar att vi har en styrka, en mentalitet i laget och att vi alltid fortsätter att jobba, säger Kasper Larsen.

Lagens startelvor:

IFK Norrköping: Pettersson - Dagerstål, Larsen, Krogh Gerson - Smith, Haksabanovic, Fransson, Thern, Thorarinsson - Larsson, Nyman.

Falkenberg: Nilsson - Karlsson, Johansson, Karlsson, Ericsson - Söderström, Carlsson, Mathisen, Björkengren, Englund - Peter.