TV: Norrköping straffvann i försäsongspremiären - Larsson målskytt

IFK Norrköping slog Beijing Guoan i Atlantic Cup i Algarve.
David Mitov Nilsson blev matchvinnare med två räddningar i straffavgörandet.
- Det är inga dåliga spelare. Det var ett bra lag vi mötte, säger Jordan Larsson till C More.

IFK Norrköping gjorde säsongspremiär när man mötte Beijing Guoan i Portugal. Matchen är den första i turneringen Atlantic Cup.

I den 25:e minuten tog Beijing ledningen när Cedric Bakambu kom in i straffområdet dunkade in bollen. Repliken från Norrköping kom omgående. Efter en snabb omställning friställde David Moberg Karlsson Jordan Larsson och anfallaren placerade kyligt in 1-1. Larssons första mål i Norrköpings tröja.

- Jag blir i princip helt fri. Han spelar en fin boll. Jag tar en touch och sätter en den enkelt, säger Larsson till C More.

I inledningen på den andra halvleken var Beijing mycket nära att ta ledningen igen, men stolpen räddade då IFK Norrköping. På den efterföljande hörnan stod David Mitov Nilsson för en fin räddning.

Den andra halvleken rycktes sönder något av ett stort antal byten. Matchen slutade 1-1 och fick avgöras på straffar. Där var Norrköping det starkare laget. Mitov Nilsson stod för två räddningar och blev matchvinnare.

- Andra halvlek tar de över spelet lite mer. Och man ser ju på deras spelare, mittfältaren Augusto. Och anfallaren (Bakambu) som spelat i Villarreal liksom, det är inga dåliga spelare. Det var ett bra lag vi mötte, säger Jordan Larsson.

IFK Norrköpings startelva: Mitov Nilsson - Fjóluson, Johansson, Sampsted - Smith, Thern, Smith, Thórarinsson - Moberg Karlsson, Larsson, Sigurdsson.

Publicerad 2018-01-29 kl 23:10