TV: Ny förlust för AIK - mästarna under nedflyttningsstrecket

Helsingborg - AIK 1-0

1-0 Lindström 36'

Det påtvingade tränarebytet i AIK fick ingen effekt. Helsingborg vann på Olympia med 1—0 (1—0) och fortsätter att leda allsvenskan.

Under de första 30 minuterna hade AIK ett hyggligt grepp om mittfältet. Och skapade en del chanser.

Nye tränaren, och sportchefen, Björn Wesström kunde fått en bättre start. Men han var samlad...

- Inte skönt med en förlust, det känns så där. Men det gäller också att ta hand om laget efter sådant.

... och analytisk:

- Matchen var hyfsat jämn. Men Helsingborg skapade fler och mer systematiska målchanser. De har ett mer välutvecklat anfallsspel.

Pontus Engblom ryckte men sköt i nätgaveln.

Niklas Backman vräkte sig fram på en hörna men nickade utanför.

Plus lite annat halvbra AIK-försök.

- Vi söker fortfarande efter kvalitet i det vi gör.

Och så kom HIF-målet på frisparken i den 37:e minuten. Både Erik Edman och Mattias Lindström gjorde sig beredda. AIK trodde nog Edman skulle ta den, justerade muren, och så klippte Lindström bollen runt muren och in i Tomi Maanojas bortre hörn.

Om frisparken var tveksam, sade AIK-tränaren så här:

- Domaren dömer.

Däremot var han starkt inne på att målvakten ställde muren åt fel håll:

- Ja, det känns så. Jag trodde Erik (Edman) skulle skjuta och tänkte att då blir det mål. Ja, det blev det ju ändå.

I den 64:e minuten bytte Wesström in nye brassen Clecio. Som gjorde debut genom att först vräka sig över HIF-målvakten Pär Hansson och bli varnad och strax efter trycka dit mittbacken Hannu Patronen utan påföljd. Allt inom loppet av två minuter.

- Något övertänd. Om han inte lagt sig ner hade han fått ett till gult och blivit utvisad. Han är stark och framåt, kan vi slipa bort lite av övertändheten kan det nog bli bra.

Det blev alltså förlust i tränardebuten för Wesström. AIK har nu bara vunnit en av nio matcher.

Helsingborg har åtta vinster, en oavgjord och ingen förlust. Och mustascherna växer på Edman, Marcus Lantz, Christoffer Andersson och Mattias Lindström.

De får gro som en, ja motsvarighet till hockeyns sluitspelsskägg.

- Jag börjar bli trött på den, men vi kör så länge det håller, sade Erik Edman.

Han konstaterade att HIF började matchen segt.

- Men i andra spelade vi runt bättre och krigade.

Tränaren Conny Karlsson har fått en drömstart.

- Jag tycker nog att vi har en växel till att lägga in, det såg lite trött ut. Mjällbymatchen senast tog hårt, sade han.

HIF: Hansson – Holgersson, Nilsson, Patronen, Edman – Lindström, Gashi, Lantz, Andersson – Jönsson, Sundin

AIK: Maanoja – Pavey, Karlsson, Backman, Johansson – Djordjic, Johnson, Tjernström, Mutumba – Engblom, Burgic

TT

Publicerad 2010-04-30 kl 00:31

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.