TV: Ny seger för Blåvitt som toppar tabellen - 18-årig debutant nätade

Det unga Blåvitt fortsätter att imponera.
Mål av allsvenske debutanten Måns Saebbö – och en fullbordad vändning av Patrik Karlsson Lagemyr gav tre poäng mot Sirius.
Nu leder IFK tabellen.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

IFK Göteborg leder en haltande allsvensk tabell. Detta efter att man på lördagen bortabesegrat Sirius med 4-2. Det var en match som svängde fram och tillbaka – men där Blåvitt fick sista ordet.

IFK inledde bäst och redan efter en dryg minuts spel kom ledningsmålet genom Giorgij Charaisjvili. Efter att Abdul Razak tappat bollen på egen planhalva attackerade Blåvitt via Patrik Karlsson Lagemyr. "Paka" hittade ut till Charaisjvili som i sin tur hittade nätet bakom Lukas Jonsson.

Men därefter tappade Blåvitt kommandet och Sirius vände på steken med två snabba mål – inom loppet av en minut.

Klockan hade hunnit upp till 25 då Niklas Busch Thor hittade in till Philip Haglund som via stolpen och målvakten Giannis Anestis hittade nätet. Blåvitt-spelarna ropade på frispark på grund av att Busch Thor gjort omkull Sebastian Ohlsson, men domaren valde att fria.

Minuten senare fullbordades vändningen då Jonas Lindberg kastade sig fram på Mohammed Saeids snedträff och skickade in 2-1.

IFK gav sig dock inte och tidigt i den andra halvleken utjämnade IFK Göteborg till 2-2. Patrik Karlsson Lagemyr missade sitt friläge med Lukas Jonsson, men på returen höll sig Måns Saebbö, 18, framme och rullade in kvitteringen. Det var Saebbös debut i allsvenskan.

Med kvarten kvar att spela fick Blåvitt även in 3-2 och fullbordade därmed matchens andra vändning. Charaisjvili avancerade på offensiv planhalva och chippade bollen mycket vackert till en djupledslöpande Patrik Karlsson Lagemyr. ”Paka”, som även spelade fram till 1-0-målet, var säkerheten själv då han placerade in bollen bakom Lukas Jonsson.

När Sirius sedan jagade på för en kvittering kom i stället 4-2, genom anfallstalangen Benjamin Nygren, 17, som rullade in Victor Wernerssons fina framspelning i öppet mål.

I och med segern toppar IFK nu den haltande allsvenska tabellen med sina 13 poäng, två före fem lag där fyra av lagen (Djurgården, Malmö, Elfsborg och Östersund) alla har en match mindre spelad.

- Det är svårt att sätta ord på det nu. Det var min allsvenska debut och att hopp in så tidigt i matchen också var jag inte beredd på. Men det kändes som att man kom in i det ganska snabbt. När jag fick läget så tänkte jag bara att jag skulle skjuta och förhoppningsvis skulle den gå i mål…säger debutanten Måns Saebbö, 18, till C More.

Lagens startelvor:

Sirius: Jonsson - Björkström, Ceesay, Arvidsson - Larson, Andersson, Busch Thor, Razak - Saeid, Haglund, Lindberg.

IFK Göteborg: Anestis - Ohlsson, Starfelt, Calisir, Wernersson - Erlingmark, Yusuf, Karlson Lagemyr - Abraham, Nygren, Charaisjvili.

Du ser lördagens möte mellan Sirius och IFK Göteborg på C More Fotboll och kan streama matchen via cmore.se.