TV: Ny seger för formstarkt Djurgården

Djurgårdens starka form fortsätter. Blåränderna har nu fem segrar på de sex senaste matcherna - i dag besegrades Örebro i ett målrikt möte på Tele2 Arena.
- Nu går vi till uppehållet med en bra position i ligan sett till var vi låg, säger Dif-tränaren Mark Dempsey.

Djurgården kom till matchen med en av årets bästa insatser i ryggen, då man i måndags slog guldjagande IFK Norrköping med 3-1 borta på Östgötaporten.

Blåränderna såg ut att ha med sig självförtroendet från Norrköping-segern, då man tryckte gasen i botten direkt inför de 10 683 åskådarna hemma på Tele2 Arena i kvällens möte med Örebro.

Första chansen kom redan i den tredje minuten, då Kevin Walker avlossade ett tungt skott från distans som Oscar Jansson fick sträcka på sig för att tippa över ribban. På den efterföljande hörnan tryckte sig Jacob Une Larsson fram vid den första stolpen och nickade in 1-0, hans första allsvenska mål i Dif-tröjan.

Men Dif nöjde sig inte där. Knappa tio minuter senare tryckte Alexander Faltsetas in sitt första mål för säsongen till 2-0 från nära håll, då Djurgården etablerat tryck efter en frispark.

ÖSK skulle dock växa sig in i matchen allt mer, och Maic Semas reducering på en nick i den 40:e minuten efter ett fint inlägg från Sebastian Ring blev startskottet för en hård Örebro-press i slutet av den första halvleken. Victor Sköld och inte minst Martin Broberg fick chanser att sätta kvitteringen innan halvtidsvilan, men Djurgården lyckades hålla undan och fick med sig en 2-1-ledning till den andra halvleken.

I inledningen av den andra halvleken var ÖSK fortsatt det något bättre laget, men utan att skapa några riktigt heta chanser. Dessvärre för ÖSK fick man se mittbacken Erik Moberg bryta matchen efter att ha åkt på en tuff smäll med Andreas Isaksson i den 55:e minuten. In kom i stället Brendan Hines-Ike och tog platsen bredvid Michael Almebäck i mittförsvaret.

Och i stället för 2-2 för ÖSK var det Djurgården som gjorde 3-1 när Elliot Käck fick på en riktig kalasträff med vänsterfoten från distans, och bollen letade sig in i bortre krysset.

- Jag kände redan när jag träffade bollen att det skulle bli en bra träff. Sedan sitter den jättefint i bortre krysset, säger Käck efter matchen.

Målet var Käcks första någonsin i allsvenskan.

- Jag har väntat på första målet, så det var extra skönt att det kom på ett sådant sätt.

Örebro skulle dock skapa nerv i matchen. Inbytte Ferhad Ayaz tog emot ett inlägg i straffområdet i den 76:e minuten, och skickade från nära håll upp bollen i nättaket bakom Isaksson för en 2-3-reducering. ÖSK låg på för en kvittering, men Djurgården lyckades hålla undan och tog sin femte seger på de sex senaste matcherna.

- Jag trodde att de skulle kollapsa efter våra två tidiga mål. Men med lite hjälp från oss kom de in i matchen. Jag tycker att de med stor marginal är det bästa laget som varit här sedan jag kom hit, sett till hur bra de var de sista 30 minuterna av den första halvleken. Hade de gjort tre-fyra mål hade det inte varit orättvist. Jag sa i halvtid till mina spelare att de är de mest tursamma i världen som leder, säger Djurgårdens tränare Mark Dempsey på presskonferensen efter matchen.

I tabellen tar Dif tillbaka tiondeplatsen från Östersund, och går upp på 34 poäng.

- Vi har tagit 19 av 27 poäng sedan jag kom, och nu går vi till landslagsuppehåll med det i bakhuvudet med en bra position i ligan sett till var vi låg. Så spelarna har gjort det bra. Men det är en process, vi kommer att bli bättre, säger Dempsey.

Örebro å sin sida ligger kvar på sjunde plats i tabellen med 36 poäng, då man nu inte har vunnit på de fem senaste matcherna.