TV: Nyförvärvet från Chelsea frälste Östersund mot Rostov

Östersund fick en mardrömsstart mot Rostov och släppte in ett mål direkt på avspark.
Men laget vände och vann, där Charlie Colkett stod för ett mål och en assist i 4-2-segern.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

ÖFK spelade 0-0 mot Dynamo Kiev under träningslägret i Spanien, men matchen mot ryska Rostov skulle bli en helt annan tillställning.

Rostov slog nämligen till direkt och gjorde matchens första mål när bara fyra sekunder gått enligt matchgrafiken. En miss i försvaret gjorde att ingen Östersundspelare försökte rensa en långboll och Dmitri Skopintsev reagerade blixtsnabbt och tryckte in bollen bakom Aly Keita.

Östersund jobbade sig in i matchen efter den tuffa inledningen och kvitterade precis innan halvtid. Charlie Colkett hittade Tom Pettersson på en hörna och försvararen nickade in kvitteringen.

Rostov tog sedan ledningen igen i andra halvlek, när Vidar Kjartansson slog till med en volley i straffområdet som letade sig förbi Keita.

Men Östersund jobbade in sig i matchen ännu en gång och kvitterade efter en försvarsmiss. På en hörna från vänster nickade en försvarare bollen över sin egen målvakt och Douglas Bergqvist blev helt fri på bortre stolpen och kunde nicka in kvitteringen.

När Östersund sedan fick straff efter att Sam Mensiro fällts, stegade Chelsea-förvärvet Charlie Colkett fram och satte säkert 3-2.

Ett par minuter från slutet fastställde Jerell Sellars slutresultatet till 4-2 när han tog sig in i straffområdet och tryckte in ett hårt skott med en sträckt vrist.

Matchen var Östersunds sista innan gruppspelet i svenska cupen, där laget inleder hemma mot Halmstads BK på Jämtkraft Arena.

Östersunds startelva: Keita - Edwards, Sonko Sundberg, Pettersson, Weymans, Amin, Colkett, Tekie, Sellars, Fritzson, Aiesh.

Publicerad 2019-02-08 kl 18:20