TV: Nyman och Haksabanovic sköt Norrköping till premiärseger

I fredags stod det klart att Norrköping värvade yttern Sead Haksabanovic från Premier League-klubben West Ham.
När Peking under söndagen tog emot Kalmar var det också 21-åringen som öppnade målskyttet i 2-1-vinsten mot Kalmar.

Se Sporten med målen från Norrköping-Kalmar i spelaren.

Under söndagen var allsvenskan tillbaka och på Östgötaporten tog Jens Gustafssons IFK Norrköping emot Nanne Bergstrands Kalmar. I fredags stod det klart att Norrköpingklubben köpte loss lånespelaren Sead Haksabanovic från Premier League-klubben West Ham – och när elvorna blev officiella stod det klart att 21-åringen startade. Även nyförvärvet och mittfältaren Eric Smith gick in från start.

Haksabanovic skulle sätta sin prägel på matchen från start. 21-åringen fick redan i den 4:e matchminuten, en genomskärare av Simon Thern, som han kunde springa sig fri på och distinkt rulla in ledningsmålet. 1-0 till Norrköping.

Tio minuter senare skulle duon vara inblandad igen. Thern revs ner tätt utanför straffområdeslinjen och domaren Mohammed Al-Hakim blåste frispark. Haksabanovics frispark skruvades mot bortre hörnet men Kalmar-målvakten Hägg Johansson hann dit med en fin räddning.

Istället var det gästerna Kalmar som utjämnade. På frispark från höger sköt Romário Pereira, via muren, in kvitteringsmålet på Östgötaporten. Bara någon minut senare fick hemmalaget en ypperlig chans att återigen ta ledningen på ett inspel från Haksabanovic - men återigen en stabil räddning från Hägg Johansson.

Kalmar inledde den andra halvleken piggt. På en kontring kom träffade gästerna stolpen - returen ut. Istället var det hemmalaget och Norrköping som återigen tog ledningen. På ett svepande inlägg från Thern stod Christoffer Nyman rätt och kunde placera in ledningsmålet. Therns andra assist i matchen.

I den 73:e matchminuten fick Norrköpings supportrar anledning att hålla andan. Efter en närkamp gränsade Haksabanovic mot gräset med en känning. Minuten senare byttes yttern ut och fick behandling direkt. Oklart hur allvarligt skadeläget var.

I de sista minuterna var det ett ställningskrig utan någon jättechans och till slut blåste domaren Al-Hakim blåste slutsignalen. Norrköping möter härnäst AIK borta medan Kalmar ställs mot Helsingborg hemma.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren ovan.

IFK Norrköping: Pettersson - Castegren, Dagerstål, Lauritsen, Gerson - Thern, Smith, Sema, Levi - Nyman, Haksabanovic

Kalmar FF: Hägg Johansson - Löfkvist, Ring, Aliti, Johansson - Sachpekidis, Ingelsson, Jansson, Elm - Romario, Fröling.