TV: Nytt guldhopp för Malmö - se Hamad och Albornoz mål

Malmö sänkte Norrköping sista halvtimmen - och gulddrömmen lever igen.

- Nu är vi där uppe och sätter lite press på de andra lagen, sade Jiloan Hamad direkt efter matchen.

Ricardinho, Malmö FF.

Malmö FF var först ut i den 26:e omgången och segern innebar att laget gick upp på andra plats i allsvenskan i väntan på vad Elfsborg, AIK och Häcken hittar på.

- Nu måste de också ta poäng, för nu är vi med, verkligen på riktigt, sade högerbacken Miiko Albornoz.

Spelarna var glada. Men visst finns det orosmoln på Malmöhimlen. Bortsett från inspirerade ögonblick signerade Tokelo Rantie blir det sällan riktigt farligt när laget anfaller — och då är det naturligtvis otroligt svårt att vinna SM-guld.

- Men vi skapar ändå chanser. Vi missar en straff, vi har frilägen. Chanserna kommer, det är bara otur, sade Jiloan Hamad.

- Målen kommer förr eller senare. Det gäller bara att mata på.

Regn och rusk

Det var precis vad hemmalaget gjorde mot ett tröttkört Norrköping i andra halvlek — och efter en timme satt ett anfall som ger MFF fortsatt hopp om en allsvensk seger: Hamad mötte ett inlägg från vänsterbacken Ricardinho med en välplacerad volley till 1—0.

- Vi har snackat om det, det är snett inåt bakåt som gäller för vi är ganska många korta spelare.

Regnet föll över ett höstruskigt Malmö och klimatet var minst lika tufft nere på Swedbank stadions gräsmatta. Det smällde rejält i duellerna från minut ett. IFK Norrköping visade varför laget ligger femma i serien.

Andra straffen satt

Men det hade kunnat bli en helt annan match redan efter tio minuter. Malmö fick straff sedan Hamad rivits ner, men Ricardinhos skott gick högt över. Först när en framrusande Dardan Rexhepi orsakade en ny straff med tio minuter kvar lyckades hemmalaget stänga matchen.

Miiko Albornoz tog den. Inget misstag. 2—0.

- Det var många som ville göra mål i dag, men jag var mest sugen. Så det var bara att ta bollen och lägga in den, sade en glad Albornoz.

Fyra matcher återstår för Malmö — och Jiloan Hamad är självsäker.

- De matcherna på pappret som är kvar, utan att vara kaxig, är matcher vi ska vinna, sade han.

- Jag tror att om vi tar full poäng så kommer vi att vinna.

Malmö FF: Johan Dahlin - Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Filip Helander, Ricardinho - Jiloan Hamad, Erik Friberg, Markus Halsti, Simon Thern - Daniel Larsson, Tokelo Rantie.

IFK Norrköping: David Nilsson - Nikola Tkalcic, Morten Skjönsberg, David Wiklander - Mathias Florén - Martin Smedberg Dalence, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson, James Frempong - Christoffer Nyman, Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Publicerad 2012-10-05 kl 21:54