TV: Oavgjort för reservbetonat Peking i Portugal

ALBUFEIRA. Ett reservbetonat Norrköping fick nöja sig med oavgjort.
Peking missade därmed ”titeln” i Atlantic Cup 2019.
- En match där vi spelade med ett väldigt oerfaret lag, säger managern Jens Gustafsson till Fotbollskanalen.

Se hela straffläggningen i spelaren ovan.

En seger hade behövts för att IFK Norrköping skulle lämna träningsturneringen Atlantic Cup som vinnare före Red Bull Salzburg. Managern Jens Gustafsson valde dock att matcha en reservbetonad elva och det räckte till slut bara till ett kryss mot FC Farense, som till vardags spelar i den portugisiska andraligan.

Farense tog ledningen efter ett mål till följd av en målvaktsretur, från nära håll. Målskytt var David Moura. Värt att nämna är dock att Isak Pettersson på det första avslutet stod för en kanonräddning. Just Isak Pettersson var matchen igenom en av Norrköpings klart bästa spelare och målvakten räddade sitt lag flera gånger om med kvalificerade räddningar. Och när inte Pettersson stod i vägen hade Peking flyt med både ribb- och stolpträffar.

Ett annat utropstecken var Pontus Almqvist, som tillsammans med Simon Skrabb bildade anfallspar. Farense-försvaret hade svårt att hålla reda på den kvicke anfallaren och det var också Almqvist som ordnade den straff som sedermera ledde fram till IFK Norrköpings kvittering. Straffen slog mittbacken Lars Krogh Gerson, kapten i Peking, in säkert intill ena stolpen.

I den andra halvleken fanns möjligheter åt båda håll, bland annat blev Farense-bänken rasande då huvuddomaren inte valde att döma straff.För Norrköpings del var det framför allt Alexander Jakobsen som fick de bästa möjligheterna med ett par farliga avslut. Även Ísak Bergmann Jóhanneson hittade sånär nätet. Utöver det hade man en boll i nät, en situation som dock bedömdes som offside.

Matchen slutade 1-1 och det var Norrköpings sista match under lägret i Portugal. Efter 90 spelade minuter slogs en straffsparksläggning där Peking missade tre av fyra straffar och förlorade. Laget slutar därmed på fyra poäng i Atlantic Cup efter att man i den första omgången besegrat österrikiska SV Mattersburg.

- En match där vi spelade med ett väldigt oerfaret lag. Vi visste att det skulle var väldigt tuffa förutsättningar och utifrån de premisserna tycker jag att vi hanterar matchen ganska bra. Många unga spelare som är väldigt kul att se, det måste jag säga. Ur många aspekter en bra långsiktig investering för IFK Norrköping, säger managern Jens Gustafsson till Fotbollskanalen.

- Vi har många som är födda på 00-talet som spelar en fotboll som är väldigt vuxen och man fattar bra beslut. På det sättet var det väldigt bra.

Pigge anfallaren Pontus Almqvist var nöjd med sin insats:

- En tuff match, vi är inte så vana, i alla fall inte jag, att köra på gräs. Det var tungt att springa i dag, vi kör ju annars på konstgräs på Parken. Men jag känner mig i bra form.

Det kändes som att de hade problem med din snabbhet i backlinjen?

- Ja, jag kände det där. Straffen där, jag visste att han skulle komma in hundra procent och då är det bara att peta. Det var kul.

IFK Norrköping första halvlek: Pettersson - Detterman, Krogh Gerson, Blomqvist, Smith, Dagerstål (Castegren 23'), Bergmann Johannesson, Jakobsen, Sampsted, Skrabb, Almqvist

IFK Norrköping andra halvlek: Pettersson - Detterman, Krogh Gerson, Blomqvist (Stefansson 68´), Smith, Kosu, Bergmann Johannesson, Jakobsen, Sampsted, Skrabb (Larsson 68'), Almqvist

Publicerad 2019-02-06 kl 19:03