TV: Oavgjort i bottenmötet - HIF tappade efter Olssons skada

HELSINGBORG. Helsingborgs IF tog en tidig ledning genom Max Svensson mot Kalmar FF.
Men bottenmötet på Olympia slutade 1-1 efter inhopparen Edvin Cronas kvittering i andra halvlek.
- Just nu är det väldigt tungt att vi inte får med oss tre poäng, säger Crona till Dplay.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

Hemmalaget tog ledningen efter 14 minuter. Yttern Max Svensson väggspelade sig förbi Kalmarförsvaret med hjälp av Anthony van den Hurk och placerade avslutet förbi Ole Söderberg. Tre minuter senare kontrade HIF genom Svensson som hittade Brandur Hendriksson framför straffområdet, men Söderberg tippade hans skott till hörna.

Helsingborg hade klart mest boll under den första timmen men hade svårt att skapa målchanser. Lika tufft hade Kalmar det och spelet var signifikativt för två lag som båda riskerar nedflyttning.

Kalmars första stora möjlighet kom med över timmen spelad efter en frispark från vänster som lyrades in mot den bortre stolpen. Så småningom fick inbytte Edvin Corna ett nickläge från nära håll som gick strax över ribban. Crona skulle förvalta nästa målchans. Inhopparen Filip Sachpekidis inspel från vänster hittade Crona i straffområdet som kvitterade i den 72:a minuten. Detta bara minuter efter att HIF:s lagkapten Martin Olsson blivit utbytt efter en skada.

KFF ryckte upp sig under matchens sista tredjedel och pressade för ett segermål. Sachpekidis fick dubbla lägen framför mål med kvarten kvar men Alexander Nilsson räddade båda skotten. Alhaji Gero hade HIF:s första målchans på ett bra tag efter en kontring men nicken på Armin Gigovics inspel hamnade i Söderbergs famn. Slutligen hade KFF:s Fidan Aliti ett skott som Nilsson fick slänga sig efter.

Bottenmötet slutade oavgjort. HIF är kvar på kvalplatsen med sämre målskillnad än AIK och IFK Göteborg. Kalmar är alltjämt näst sist i tabellen.

- Det viktigaste hade varit att ta hem segern. Just nu är det väldigt tungt att vi inte får med oss tre poäng, säger KFF:s Edvin Crona till Dplay.

HIF: Nilsson - Diskerud, K. Ceesay, Martin Olsson (K) (utbytt 67')- J. Ceesay, Hendriksson (78'), Abubakari, Jönsson, Eriksson- Svensson (78'), van den Hurk (78')

Byten: Voelkerling Persson (67'), Mbo, Gigovic, Gero (78')

KFF: Söderberg - Bergqvist, Elm (K), Aliti - Johansson, Romario, Israelsson, Nouri (68') - Jansson, George (58'), Rafael (68')

Byten: Crona (58'), Sachpekidis, Ring (68')

Gula kort: J. Ceesay (20'), Bergqvist (53'), Abubakari (62'), Voelkerling Persson (82')