TV: Obasis stora show - låg bakom AIK:s kross mot Sirius

Chinedu Obasi gjorde i dag comeback i allsvenskan - och låg bakom det mesta när AIK krossade Sirius på Studenternas IP.
- Men för mig handlar det bara om laget, säger en ödmjuk Obasi till C More efter matchen.

I förra veckan gick AIK ut med att man värvat tillbaka Chinedu Obasi till klubben. Anfallaren, som har meriter från bland annat Bundesliga och det nigerianska landslaget, gjorde stor succé under förra hösten i AIK, och lämnade för Kina efter säsongen men är nu tillbaka i svensk fotboll.

Comebacken i AIK-tröjan kom i torsdagens möte med Braga i Europa League-kvalet, där han också blev målskytt, och i dagens toppmöte mot Sirius i allsvenskan fanns han med från start igen.

Redan i den 8:e minuten skulle AIK ta ledningen genom just Obasi. Han gick omkull i straffområdet och fick straffspark med sig, och nigerianen klev själv fram och satte 1-0 för AIK.

I den 16:e minuten skulle AIK sedan öka på till 2-0. Framspelad av Kristoffer Olsson och med en "hockeyassist" av Obasi sköt Nicolas Stefanelli bollen i mål, hans första fullträff sedan han kom till AIK tidigare i sommar.

I den 37:e minuten skulle AIK även öka ledningen till 3-0. Chinedu Obasi samspelade fint med Nicolas Stefanelli och kunde fri med Joshua Wicks sätta 3-0.

I den andra halvleken skulle AIK även sätta 4-0. I den 65:e minuten kom tre AIK-spelare fria med Wicks, där Olsson valde att skjuta. Wicks räddade, men Obasi plockade upp bollen och slog ett inlägg till Henok Goitom som bröstade in 4-0.

Sirius skulle reducera till 1-4 i den 83:e minuten efter att Jesper Arvidsson nickat in en hörna, men AIK:s seger var aldrig riktigt hotad.

Efter matchen var Obasi glad men något återhållsam.

- Det var en bra insats av laget. Jag är glad över att vi vann och tog tre poäng, säger Obasi till C More.

- Jag gjorde allt jag kunde för att hjälpa laget, och jag är glad över att jag kunde göra det i dag. För mig handlar det bara om laget. Det viktigaste var de tre poängen. Jag hoppas att vi kan fortsätta så här.

Hur har det varit att komma in i AIK?
- Jag har inget problem med att passa in. Jag vet vad tränaren försöker göra. Jag är inte 100 procent fräsch efter alla problem och jet-lag, men jag är glad över att jag kunde göra det jag gjorde för att hjälpa laget.

Segern gör att AIK klättrar upp till andra plats i tabellen, där man blir ny tvåa bakom Malmö FF i toppen. Sirius blir i och med förlusten omsprungna av AIK och sjunker till fjärde plats i tabellen.

Sirius: Wicks - Larson, Skoglund, Pehrsson, Arvidsson - Gustafsson, Haglund, Busch Thor - Nilsson, Maholli, Andersson.

AIK: Linnér - Hauksson, Karlsson, Johansson - Sundgren, Blomberg, Affane, Olsson, Lindkvist - Obasi, Stefanelli.