POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Officiellt: Anfallsduo till AIK - Goitom återvänder

Nästa

Avbryt
Försök igen

AIK har länge letat anfallare.
Nu är bosniern Sulejman Krpic och Henok Goitom officiellt presenterade.
- Det är en otrolig glädje, säger Goitom till Fotbollskanalen.

AIK har inför den stundande säsongen blivit av med både Chinedu Obasi och Alexander Isak, två tunga tapp på anfallssidan. Sportchefen Björn Wesström har därför varit tydlig med att det ska in ersättare på den positionen.

- Forward är ingen vild gissning. Det har jag sagt några gånger, sa sportchefen Björn Wesström då han gästade podcasten Lundh i början av februari.

På fredagen kallade AIK till en presskonferens där man, som Fotbollskanalen kunde berätta tidigare i dag, presenterade både Krpic samt Henok Goitom.

- Vi har gått utifrån egenskaper först och främst. I det här fallet har vi fastnat för två spelare eftersom det är det som vi tror gör oss så pass kompletta som vi kan bli inför en säsong, säger sportchefen Björn Wesström.

Han sköt också ner alla uppgifter om att det funnits en schism mellan Goitom och klubben efter att man inte kommit överens om ett nytt kontrakt i vintras och att han i stället lämnade som Bosman.

- Det kunde inte vara mer fel. Jag har aldrig varit gladare än nu när jag får hälsa Henok Goitom tillbaka till AIK, säger Wesström.

Goitom är ett bekant ansikte efter sina år i AIK och han återvänder alltså till den klubb han lämnade 2015. Han ansluter från spel efter att ha lämnat USA och spel i San Jose Earthquakes.

- Det har ju bara gått ett år men det känns som att det var längesedan. Det är en otrolig glädje. Otroligt skönt att det blev klart till slut. Både för min fru och för min dotter. Det känns jättekul.

Krpic kommer närmast från spel i den bosniska högstaligan och FK Sloboda Tuzla där han den här säsongen gjort 11 mål på 19 matcher.

Goitom har skrivit på ett tvåårskontrakt och Krpic ett kontrakt över tre år.

Enligt sportchefen Björn Wesström har man nu värvat färdigt:

- Det skulle jag nog säga, sedan kan det alltid hända saker som är oplanerade. Men det vi har planerat, där har vi nog gått i mål nu, så är det. Men som sagt: fönstret är fortfarande öppet och dyker det upp bra spelare kommer inte AIK att sitta med ögonen stängda.

Se hela presskonferensen i klippet!

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-03 kl 14:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå