Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
31v

TV: Officiellt: "Seb" Larsson presenterad av AIK

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Larsson presenteras i spelaren ovan.

Sebastian Larsson lämnar den engelska fotbollen.
Landslagsmittfältaren är nu klar för AIK.
- Det känns fantastiskt, säger Sebastian Larsson på AIK:s presskonferens. 

Den senaste tiden har det ryktats intensivt kring Sebastian Larssons, 33, framtid. Landslagsmittfältaren har kopplats ihop med en flytt till AIK, och under måndagen blev flytten officiell från Hull City och Championship, där han satt på ett utgående kontrakt fram till den sista juni i år.

AIK presenterade under en presskonferens 33-åringen, som har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2020 med option på ytterligare ett år. Han kommer att få tröja nummer 16 och lämnar därmed England efter 17 år i landet. 

- Vi är sjukt stolta och jag är jätteglad över att vi rott det här i land. Vi har haft ett osynligt emotionellt band till Sebastian väldigt, väldigt länge. Jag har varit med så pass länge att jag såg Sebastian på elitpojklägret i Halmstad och det är några år sedan. Att sitta här i dag med all den erfarenheten och kvaliteten, som Sebastian har och att han precis ska ge sig iväg på ett VM. Vi ser det här både kortsiktigt och långsiktigt. Det kortsiktiga är att vi blir bättre som klubb och lag och det långsiktiga är den erafenheten han bär med sig, vilket kommer att göra oss bra lånsiktigt, men höjer också värdet på våra andra spelare att spela med en spelare som Sebastian med den kvaliteten. Det kommer att göra andra spelare bättre, mer värda och även ligan bättre, säger AIK:s sportchef Björn Wesström på presskonferensen.

Larsson är också själv glad över att nu vara klar för AIK. 

- Jag känner mig väldigt glad och stolt över att kunna kalla mig själv för en AIK-spelare. Alla vet att det varit på tapeten ett tag, men jag är helt enkelt bara väldigt glad och tacksam över att vi sitter här i dag. Jag ser även fram emot att bli en debutant vid 33 års ålder, det är inte jättemånga som är det. Det känns fantastiskt helt enkelt, säger han. 

Hur hög prioritet har det varit för dig att få det klart innan VM i Ryssland?
- Det var inget jag hade bestämt innan att något skulle bli klart. Det blev naturligt efter att vi började prata med varandra, samtidigt som man kände tidigt att det var något vi kunde ro i hamn. Då såg varken jag eller klubben heller, tror jag, någon anledning till att vänta, så då tog vi det därifrån, säger han.

Var det självklart att komma hem till allsvenskan?
- Självklart kan man aldrig säga i den här branschen, men under det senaste året har jag känt att jag vill komma hem och spela fotboll i Sverige och i allsvenskan någon gång. Sedan ska saker passa och man ska hitta rätt och jag gjorde det i AIK och kände ganska tidigt att det var det här jag ville och man kände också att det fanns en bra möjlighet att komma överens, så det känns kanon, säger Larsson. 

Larsson kom från Eskilstuna City till Arsenal ungdomslag 2001 och har även spelat för Birmingham, Sunderland och Hull i både Championship och Premier League.

Publicerad 2018-06-11 kl 16:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons