TV: ÖFK tog ny seger mot Häcken - Nouri straffhjälte

GÖTEBORG. Fem (!) ramträffar - men bara ett mål. Från straffpunkten såg Brwa Nouri till så att Östersund tog årets andra seger mot Häcken.

I mitten av mars reste Östersund ner till Hisingen för cupsemifinal mot Häcken. De vann med 3-1 då. Under måndagskvällen återvände laget till samma plats - och tog en ny seger.

Vinstmålet kom redan i matchminut tolv efter att Alexander Farnerud tappat boll på mittplan och Östersund ställt om. Saman Ghoddos var den som fick bollen och tillslut gjordes ner av Rasmus Lindgren i straffområdet. Domaren Kaspar Sjöberg blåste av och pekade på elvameterspunkten. Lagkapten Brwa Nouri var säker när han stänkte in bollen högt till höger, 1-0.

Kort därefter kunde ledningen ha utökats efter att Erik Friberg tappat boll och Hosam Aiesh fått skottläge. Det avslutet gick dock över.

Häcken då? Jodå, de skapade chanser de också. Det vassaste läget i den första halvleken kom efter att Nasiru Mohammed spelat in från höger och Daleho Irandust, via en bortaförsvarare, skjutit bollen i ribban.

En ramträff där. Det skulle komma ännu fler i matchen. Saman Ghoddos konstsparkade en boll i stolpen i slutet av första halvlek. Efter paus dundrade Ken Sema iväg en vänsterkanon i stolpen och Ramus Lindgren två högerkanoner i ribban. Matchen öppnade upp sig och blev både spännande och underhållande.

Trots fem ramträffar och mängder av chanser blev det dock bara ett mål. Det kom som sagt från straffpunkten i matchminut tolv. I och med segern klättrade Östersund förbi Häcken i tabellen.

Fakta: Startelvor

Häcken (4-2-3-1): Abrahamsson - Andersson (Maholli, 85´), Lindgren, Ojala, Arkivuo (Binaku, 68´) - Friberg, Abubakari (Egbuchulam, 58´) - Mohammed, Farnerud, Irandust - Kamara

Östersund (4-4-2): Keita - Edwards, Papagiannopoulus, Pettersson, Widgren - Aiesh (Samuel Mensah, 73´), Nouri, Bachirou, Sema - Ghoddos (Hopcutt, 85´), Gero (Sollander Jansson, 91´)