TV: ÖFK vann galen match - Isherwood avgjorde i 88:e

Drömmål av Hosam Aiesh, ett bortdömt mål för Falkenberg och ett sent avgörande för Östersund.
Söndagens möte mellan ÖFK och FFF hade i princip allt.
- Vi hade tur i dag, säger ÖFK:s matchhjälte Thomas Isherwood till C More.

Se höjdpunkterna från matchen mellan Östersund och Falkenberg i spelaren.

På söndagen tog Östersund emot Falkenberg på hemmaplan och första halvlek var minst sagt händelserik. Dino Islamovic, som spelade från start till skillnad från premiärmatchen mot AIK, hade flera lägen att ge ÖFK ledningen men anfallaren saknade den rätta skärpan framför mål.

I stället fick FFF ett drömläge att ta ledningen efter 25 minuters spel. Laget tilldömdes straff efter att Tobias Englund gått omkull i straffområdet och fram stegade nyförvärvet Kirill Pogrebnjak. Anfallaren försökte placera bollen till höger om Aly Keita, men ÖFK-målvakten chansade rätt och kunde rädda straffen.

Första halvlek var länge mållös, men i slutet av densamma hettade det till rejält. Först trodde de flesta på Jämtkraft Arena att FFF tagit ledningen, men målet dömdes tveksamt bort för offside. Knappa minuten senare skulle i stället ÖFK ta ledningen.

Hosam Aiesh fick bollen utanför straffområdet och testade avslut med vänsterfoten. Skottet var stenhårt och satt via ribban in i nät. Ett drömmål av ytterspringaren.

- Det här är synnerligen vackert. Allsvenskans snyggaste mål hittills, utan konkurrens, kommenterade C Mores Lars Lindberg i sändningen.

Innan första halvlek var slut skulle dock bortalaget kvittera. Laget tilldömdes på nytt straff och denna gång kunde Christoffer Carlsson placera in bollen i nät fram till 1-1.

Det oavgjorda resultatet skulle dock inte bli speciellt långvarigt. Knappa kvarten in i andra halvlek fick Charlie Colkett, som hämtades in till ÖFK från Chelsea inför årets säsong, bollen utanför straffområdet och testade avslut. Skottet var hårt och satt i nät bakom Nilsson i FFF-målet, ett vackert mål av engelsmannen.

Ledningen stod sig länge, men med knappa fem minuter kvar av matchen kvitterade Falkenberg. John Björkengren var siste FFF-spelare som rörde bollen men målet rubricerades som ett självmål då Noah Sonko Sundberg stötte den i eget nät.

Men målfabrikationen på Jämtkraft Arena var inte slut där. I matchens slutskede tog ÖFK ledningen på nytt när Thomas Isherwood skickade in ett inlägg som seglade in i nät bakom Nilsson.

Isherwoods mål blev matchens sista och ÖFK vann därmed den händelserika tillställningen på Jämtkraft Arena.

Isherwood om sitt mål till C More:

- Jag gjorde inlägg hela tiden, sen i sista minuten måste man testa. Jag vet att jag kan skjuta och det kan bli retur, men den här gången gjorde jag mål.