TV: Ogbu frälste Sirius - svag insats av Peking

Sirius tog ytterligare en imponerande bortaseger i årets allsvenska, när Norrköping besegrades med 2-0. Matchhjälte blev inhopparen Moses Ogbu, som nickade in det matchavgörande 1-0-målet.

Sirius chockade Norrköping och spelade stundtals ut hemmalaget i den första halvleken.

Halvleken blev dock mållös, mycket tack vare Norrköpings målvakt Michael Langer, som bland annat stod för en fin dubbelräddning.

I inledningen den andra halvleken tog Norrköping över spelet mer och mer och skapade en hel del chanser. Bland annat missade Kalle Holmberg ett friläge.

I stället var det Sirius som togledningen. Efter 70 minuters spel nådde Moses Ogbu högst på ett inlägg från Jesper Arvidsson och nickade in 1-0

Effektiviteten saknades i de avgörande momenten för Norrköping och anfallsduon Kalle Holmberg och Sebastian Andersson hade förutom Holmbergs friläge, svårt att komma till avslut. I stället var det Niclas Eliasson, Nicklas Bärkroth, samt inhopparen David Moberg Karlsson, som låg bakom de få riktiga farligheter hemmalaget skapade.

Sirius försvarade sig kompakt efter sitt ledningsmål och var samtidigt vassa i omställningsspelet.

På övertid kunde också Christer Gustafsson kontra in 2-0 för Sirius, med matchen sista spark.

Norrköpings tränare Jens Gustafsson var inte nöjd med Norrköpings prestation efter matchen, främst den första halvleken.

- Första halvleken är vi inte bra. Vi kommer inte alls upp i någon prestation vi kan vara nöjda med. I andra halvlek gör vi det helt okej och skapar tillräckligt för att göra ett mål. Men efter den första halvleken, kan vi inte be om så mycket mer, säger Gustafsson efter matchen.

IFK Norrköping: Langer - Wahlqvist, Johansson, Smith, Telo - Bärkroth, Dagerstål, Sjölund, Eliasson - Holmberg, Andersson

IK Sirius: Wicks - Larson, Eiswohld, Pehrsson, Arvidsson - Gustafsson, Sarfo, Busch Thor - Nilsson, Björkebaum, Sirelius

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.