TV: Olunga hjälte igen - frälste Djurgården i ångestmatchen

Djurgården ökade hemma mot Gefle avståndet till botten i allsvenskan. Det var dock inte utan problem som segern bärgades i Andreas Isakssons allsvenska comeback.
- Tre otroligt viktiga poäng, säger tränaren Mark Dempsey.

Djurgården trampade gasen i botten direkt i den första halvleken inför 10 925 åskådare på Tele2 Arena, då Mathias Ranégie redan efter 13 sekunder kom till skott i straffområdet och tvingade Geflemålvekten Andreas Andersson till en räddning.

Blåränderna fortsatte att ha det mesta av spelet i upptakten av den första halvleken, och skapade flera heta chanser. Inte minst Michael Olunga fick ett jätteläge att nicka in ledningsmålet från nära håll på inlägg av Magnus Eriksson, men kenyanen lyckades inte få bollen på mål.

Ledningsmålet skulle dock komma för hemmalaget. I den 17:e minuten vann Djurgården en frispark en bit in på offensiv planhalva, och bollen lyftes in i straffområdet. I en stökig situation kastade sig nyförvärvet Niklas Gunnarsson fram och tryckte bollen över mållinjen. Andreas Andersson var snabb med att slå ut bollen ur målet, men domaren signalerade för mål till 1–0 för Djurgården.

Efter målet växte sig Gefle in i matchen allt mer, och skulle också få ett par chanser innan halvlekens slut. I den 36:e minuten fick Anders Bååth huvudet på ett inlägg efter en frispark, men nicken gick rakt på Andreas Isaksson, som i dag gjorde allsvensk comeback sedan återkomsten till Djurgården.

Isaksson skulle dock få det svettigare ett par minuter senare. Elliot Käck nickade ett inlägg högt upp i luften i straffområdet, och Isaksson gick ut för att fånga. Bollen slank ur 34-åringens grepp och landade framför fötterna på Kwame Bonsu, men Isaksson lyckades rädda upp sitt misstag och rädda ghananens avslut.

Dessvärre för Gefle tvingades Jonas Lantto bryta matchen i slutet av den första halvleken, till synes på grund av en knäskada. In kom i stället Dioh Williams, som tog plats i anfallet och skickade ner Kwame Bonsu till en innermittfältsposition.

Den andra halvleken började likt den första med att Djurgården fick första chansen. Michael Olunga fick ett bra läge i straffområdet fint framspelad av Othman El Kabir, men sköt tätt utanför.

Gefles första kvitteringschans i andra halvlek kom genom ett skott från Kwame Bonsu som gick tätt utanför Isakssons vänstra stolpe.

I den 70:e minuten kom kvitteringen för Gefle, även det efter en stökig situation då ett skott från Johan Bertilsson styrdes i mål via Djurgårdens målskytt Niklas Gunnarsson.

Två minuter efter Gefles kvittering var Djurgården ytterst nära att ta ledningen på nytt, då ett inlägg från Elliot Käck hittade Mathias Ranégie, vars nick smekte stolpen men gick utanför.

Det här var en period i matchen då målchanserna duggade tätt. I den 75:e minuten sköt Johan Bertilsson ett skott från distans där Isaksson fick sträcka ut rejält för att tippa bollen över ribban, en jätteräddning av den tidigare landslagsmålvakten.

Simon Skrabb höll sig aktiv i bortalaget och fick en målchans till följd av en kontring i den 79:e minuten när han tog sig in i straffområdet, men volleyavslutet gick utanför från en trängd vinkel.

Det var dock Djurgården som skulle ta tillbaka ledningen i matchen. Michael Olunga snappade upp bollen i straffområdet efter en hörna och slog till med ett volleyskott som letade sig in vid den bortre stolpen. Det var Olungas fjärde mål sedan nye tränaren Mark Dempsey tog över.

- Det var ett spektakulärt mål, säger Olunga själv till C More.

Olungas mål räckte till tre tunga poäng för Djurgården, som klättrade upp till 22 poäng i tabellen efter 20 omgångar. Tabellplaceringen är dock fortsatt 13 i allsvenskan. Gefle ligger kvar som nästjumbo med 13 poäng.

- Allt som allt är jag väldigt nöjd. Det var bara tre poäng som räknades i dag, säger Djurgårdens tränare Mark Dempsey.