TV: Omarsson hjälte för Blåvitt - slog till med två mål i derbyt

GÖTEBORG. Elias Mar Omarsson blev derbyhjälte under lördagen.
Med två mål, varav ett på volley, sänkte han Häcken.
- Jag var ganska okej, säger islänningen till C More.

IFK Göteborg vann årets första Göteborgsderby i allsvenskan. Hemma på Gamla Ullevi, inför 12 852 åskådare, blev det seger med 2-1 mot BK Häcken - efter två mål av forwarden Elias Mar Omarsson.

I den 14:e minuten var IFK nära att ta ledningen, men Sebastian Ohlssons skott från nära håll touchades till hörna. På den hörnan nickskarvade August Erlingmark (som startade för första gången i årets allsvenska) fram bollen till nämnde Omarsson, som stötte in 1-0 bakom Peter Abrahamsson.

Innan pausvilan, i den 41:a minuten, var Häcken sedan centimeter ifrån en kvittering. Moestafa El Kabir nickade i ribban efter inlägg från Kari Arkivuo.

Mitt i en Häcken-press satte därefter Blåvitt 2-0, i den 60:e minuten. Återigen var det alltså Omarsson som slog till. Efter en studs på en Häcken-back tog islänningen emot bollen på foten och låret innan han fick till en akrobatisk volley i bortre hörnet.

IFK Göteborg vann till slut med 2-1, efter att Paulinho placerat in en frispark i den 90:e minuten. Segern innebär att IFK Göteborg nu står på nio poäng efter sex spelade matcher. BK Häcken har åtta poäng.

- Det var nervöst mot slutet. Men vi spelade bra. Det känns bra, säger matchhjälten Omarsson till C More.

Vad tycker du om din insats?
- Den var ganska okej. Jag gjorde två mål men kunde ha gjort det bättre än vad jag gjorde. Men det viktigaste är att vi vann.

Noll mål i fjol, fyra mål i år. Vad är hemligheten?
- Mer speltid, mer självförtroende. Det är det som det handlar om, säger forwarden.

IFK Göteborgs lag: Erik Dahlin - Carl Starfelt, André Calisir, Sebastian Eriksson - Emil Salomonsson, Mikkel Diskerud (Vajebah Sakor 85), August Erlingmark, Victor Wernersson - Elias Mar Omarsson (Giorgij Charaisjvili 61), Gustav Engvall (Tobias Hysén 73), Sebastian Ohlsson

BK Häckens lag: Peter Abrahamsson - Joel Andersson (Alhassan Kamara 76), Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Kari Arkivuo - Alexander Faltsetas, Erik Friberg - Nasiru Mohammed (Daleho Irandust 61), Viktor Lundberg (Mervan Celik 73), Paulinho - Moestafa El Kabir