TV: Örebro förstörde Åtvidabergs allsvenska comeback

Örebro såg enkelt till att Åtvidabergs comeback i allsvenskan blev både mål och poänglös. Örebro vann mycket rättvist, 2-0.

Åtvidabergs anhängare hade väntat i 28 år på allsvensk fotboll. Comebacken blev inte speciellt glamourös i kylan på Behrn Arena i Örebro. När hemmalaget väl hade fått ordning på sina premiärnerver avslöjades en del brister i Åtvidaberg.

Speciellt när Örebro lyckades ställa om snabbt hängde inte Åtvidaberg med. Första hemmamålet kom just efter en snabb omställning på vänsterkanten. Ett inlägg från Samuel Wowoah nådde Markus Astvald som från nära håll stötte in bollen.

Kim Olsen ökade sedan på till 2-0 innan första halvlek var slut. Även detta mål kom efter ett snabbt anfall som iscensattes av VM-aktuelle Alejando Bedoya.

Precis som i första halvlek hade Örebro ett rejäl övertag när det gällde bollinnehav i andra halvleken. Hemmalaget hade ett flertal bra chanser att öka ledningen i andra halvlek men skärpan i avsluten var inte den allra bästa.

Åtvidaberg lyckades inte skapa mycket framåt. Anfallen blev ofta väldigt korta. Bästa chansen hade inhopparen Paulus Roiha efter 85 minuter men han nickade tätt utanför i ypperligt läge.