TV: Örebro har vänt på trenden

Två raka segrar efter fem raka förluster - det kanske inte kan kallas en imponerande svit. -Men vi kan ändå lägga den tunga perioden bakom oss, säger Örebrotränaren Sixten Boström efter 1-0 borta mot Gefle.

Örebro är det tippade topplaget som nu börja närma sig en anständig position i tabellen. Gefle är det tippade bottenlaget som länge placerat sig sensationellt högt upp i den allsvenska tabellen.

Men nu är Örebro (26 poäng) ikapp Gefle (27) och kan börja återupprätta hedern.
I söndagsmatchen mot Gefle var det Paulo De Oliviera som med säsongens andra mål ordnade segern. Brassen kom till Örebro i våras, och ingår i den ombyggnation av laget som pågår.

-Det kändes bra att se laget spela som det Örebro vi vill ha, som det har sett ut de senaste säsongerna, säger Sixten Boström, som häromdagen skrev på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

-Jag vet väl egentligen inte riktigt vad spelarna tycker om det, men tror att kontinuiteten är bra för helheten. Nu vet alla vad som gäller.
Misstag av Chibsah

Av spelet att döma verkade dock Örebrospelarna tycka att en Boström-fortsättning var välkommen. Visserligen var det ett hemmamisstag - annars duktige mittfältaren Yussif Chibsah satte sitt eget försvar under press med en vårdslös passning - som bäddade för Örebros segermål, men gästerna hade fått tillbaka säkerheten i sitt passningsspel.

Örebro tvingades efter paus glida från elegant och vägvinnande spel till defensivt slit i sommarvärmen. Mittfältaren Fredrik Nordback klev av i paus efter en smäll mot huvudet och ersattes av Magnus Kihlberg, och bara några minuter in på halvleken skadades högerbacken Tommy Wirtanen.

-Det var naturligtvis inte optimalt med två tidiga byten på grund av skador. Men vi försvarade oss bra mot Gefles fasta situationer i den andra halvleken, säger Sixten Boström.

Fjärde raka förlusten
Hemmalaget åkte på sin fjärde raka förlust, och den tredje hemmaförlusten - och plötsligt är succéspelet och den höga tabellplaceringen förvandlat till bekymmer. Speciellt illa var förstås att laget på kort tid har fått två anfallare skadade. I söndagsmatchen var Mikael Dahlberg satt ur spel.

-Eftersom transferfönstret öppnas nu, så måste vi naturligtvis fundera över om vi måste hitta någon ny forward, säger tränaren Per Olsson.