TV: Örebro körde över Blåvitt - hattrick av Besara

Nahir Besaras hattrick och Örebros 4-0 efter den första halvleken gav tre poäng mot IFK Göteborg.
Att gästerna vaknade till liv efter paus spelade mindre roll.
Mötet slutade 4-2.
- I den första halvleken var vi rundningsmärken, säger Blåvitt-tränaren Jörgen Lennartsson till C More.

De stod på lika många inspelade poäng inför matchen, men väl ute på Behrn Arena skilde det oceaner mellan Örebro och IFK Göteborg under den första halvleken.

Hemmalaget spelade fotboll på allra högsta nivå, bortalaget rasade ihop fullständigt.

Efter 36 minuter visade resultattavlan 4-0. Det var en överkörning av sällan skådat slag.

Allt började efter tio minuter när Johan Mårtensson vann en duell med Mattias Bjärsmyr och nickade ner bollen till Nahir Besara. Anfallaren rullade iskallt bollen förbi Pontus Dahlberg till 1-0.

Sedan rann det på.

Minut 17: Besara drev in från vänster och spelade in i mitten. Bollen styrdes fram till Nordin Gerzic som drog till. Skottet satt lågt i det bortre hörnet, 2-0.

Minut 22: Maic Sema löpte i djupet. Inspelet var hårt och Pontus Dahlberg lyckas inte hålla bollen. Besara dök upp inne i straffområdet och slog in returen, 3-0.

Minut 36: Ny snabb omställning. Besara fick bollen till vänster efter en misslyckad Sebastian Eriksson-rensning. Anfallaren utmanade David Boo Wiklander och placerade tillslut iskallt in bollen mellan mittbackens ben, 4-0.

Förnedringen var total.

- Det är för jävla dåligt. Skitdåligt. Det finns inga ord för hur dåligt det är, konstaterade Blåvitts lagkapten Mattias Bjärsmyr i halvtidsintervjun med C More.

- Allt brister. Allt är för dåligt.

Alexander Axén, tränare i Örebro:

- Första halvlek är fantastisk. Det var nästan mål på allting.

Han hyllade också Besaras första 45 minuter.

- Det var snudd på 100-procentigt för honom där. Han jobbar hårt varje dag för att visa den Besara som jag vet finns där. Han var grym.

Blåvitt-tränaren Jörgen Lennartsson gjorde två byten i paus och kastade om i det blåvita laget. Det fick stopp på blödningen - och mer därtill.

I matchminut 60 kom en reducering. Efter en hörna nickade Thomas Rogne ner bollen till David Boo Wiklander som kunde stöta in den i öppet mål från nära håll. Hans första mål i Blåvitt.

Fem minuter senare fick laget straff sedan Oscar Jansson vält omkull Tobias Hysén. Emil Salomonsson tog hand om bollen och var säkerheten själv från elva meter, 4-2. Liv i matchen.

Närmare än så kom dock inte IFK Göteborg. Örebro höll undan och knep alla tre poängen.

- Det finns mycket i de här grabbarna. Det känns bättre och bättre. Vi tar kliv hela tiden, säger Alexander Axén till C More.

Jörgen Lennartsson:

- Den första halvleken var den sämsta halvleken vi gjort i år. Det mesta gick fel. Vi kan bara be om ursäkt till alla IFK-supportrar. I andra stod vi ändå upp och gjorde ett ordentligt försök att vända 0-4. Hade vi fått 4-3 hade det kunnat bli ordentlig nerv.

2-4 var inget roligt slut för Mads Albaek som nu lämnar de blåvita för tyska Kaiserslautern.

Nästa söndag möts lagen igen, då i Göteborg.

Fakta: Startelvor

Örebro (4-4-2): Jansson - Lorentzson, Hines-Ike, Almebäck, Ring - Sema, Mårtensson, Gerzic (Rogic, 68'), Valgardsson (Naah, 77') - Besara, Sköld (Igboananike, 70')

IFK Göteborg (4-4-2): Dahlberg - Salomonsson (Omarsson, 83'), Bjärsmyr, Boo Wiklander, Eriksson - Diskerud (Rogne, 46'), Erlingmark, Albaek, Björdal (Boman, 46') - Rieks, Hysén.