Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Örgryte och AIK överklagar avstängningarna

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Både Örgryte och AIK överklagar sina respektive avstängningar.
Nu hoppas man att William Atashkadehs röda och Oscar Linnérs gula ska strykas.
- Båda föreningarna vill att avstängningarna ska annulleras, säger disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth till Aftonbladet.

Två stycken utdelade kort under den gångna helgen i allsvenskan och superettan har vållat kraftig diskussion. Det inleddes med det röda kort som domaren Robert Daradic ansåg att Örgrytes William Atashkadeh gjort sig skyldig till i derbyt mot Gais. Publik, ledare och spelare i Öis var dock av en helt annan åsikt och sågade Daradic beslut utmed fotknölarna.

- Det är horribelt. Det går fan inte att ta ett rött på en sådan grej. Jag fattar ingenting, sa Fredrik Björck till TV4 Sport i halvtidsvilan.

Det andra kortet som skapade kraftig irritation var det som Kasper Sjöberg delade ut för maskning till AIK:s Oscar Linnér. Han blev då varnad i samband med ett byte vilket innebär att han i dagsläget missar mötet med IFK Göteborg på torsdag.

- Vi hoppas att domarna sträcker upp händerna och erkänner sitt misstag. Vi kan alla göra misstag. Om de inte gör det är det här något vi måste kolla på. För vi känner att det är alldeles för hårt mot en 20-årig målvakt, sa sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen efter matchen.

Nu bekräftar disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth för Aftonbladet att de båda situationerna har överklagats av respektive klubb.

- Båda föreningarna vill att avstängningarna ska annulleras, säger hon till tidningen.

Örgryte spelar sin nästa match redan på onsdag samtidigt som AIK ställs mot IFK Göteborg på torsdagen. Beslut i de båda ärendena ska vara fattade innan matcherna.

Se de båda situationerna i klippet!

Publicerad 2017-05-15 kl 12:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons