TV: ÖSK red ut AIK-storm

Örebro inledde bäst mot AIK i den allsvenska omstarten. Ledde och hade bud på fler mål. AIK kvitterade, tog över matchen helt men lyckades inte avgöra. Matchen slutade 1-1.

Sista kvarten av första halvlek visade Örebro upp ett spel som var något av de bättre laget presterat på hemmaplan under säsongen.

Med tanke på det var det inte alls orättvist att Nordin Gerzic prickade in 1-0 på helvolley, en retur på hans första skottförsök sekunderna tidigare.

Gerzic hade sedan ytterligare ett bra skott som AIK-målvakten Daniel Öhrlund tippade till hörna. Kim Olsen noterades för en bra nick och Roni Porokara brände också ett fint läge.

Men halvleken avslutades i moll för Örebro. Jorge Ortiz sköt en frispark i kryssribban bakom John Alvbåge i hemmamålet. Bollen studsade ut på Alvbåge och stöttes sedan in av Saihou Jagne.

I andra halvlek handlade egentligen allt om AIK, som tack vare högre press fick ett rejält grepp på Örebro. Riktigt farligt blev det dock inte förrän sex minuter före full tid.

Pierre Bengtssons vänsterinlägg var riktigt bra men Iván Óbolo nickade tätt utanför från nära håll och Örebro lyckades förlänga sin svit av förlustfria matcher till sex stycken.

I AIK var Dulee Johnson tillbaka. Han fick chansen med 25 minuter kvar att spela men syntes mest när han drog på sig en varning.