TV: Östersund spräckte målnollan - vann efter superskotten

I fem halvlekar gick Östersund utan att göra mål i årets allsvenska.
Curtis Edwards fick stopp på det med ett superskott i krysset, och ÖFK slog Blåvitt med 2-1.
- Äntligen!, pustade Saman Ghoddos ut i C More.

Östersund inledde allsvenskan med två raka förluster och inget mål framåt. Hemma mot IFK Göteborg fick man slut på det. Efter två jätteskott av Curtis Edwards och Saman Ghoddos vann jämtarna med 2-1.

I den första halvleken var det dock gästerna som började bäst. Efter en kvart var Blåvitt mycket nära att ta ledningen. Tobias Hysén fick ett strålande läge i boxen men Andreas Andersson stod för en fin räddning.

ÖFK gick till paus alltjämnt utan mål i allsvenskan 2018. Men i den andra halvleken skulle det lossna. Det var Curtis Edwards som blev lagets första målskytt med ett kanonskott i den 58:e minuten. Mittfältaren vände upp och skickade upp en raket i det bortre krysset.

Kanske inspirerades Saman Ghoddos av sin lagkamrat och även han skickade iväg ett skott från dålig vinkel. Skottet fick en otäck bollbana för Pontus Dahlberg och skruvade sig in i det bortre hörnet.

När ÖFK såg ut att kunna gå mot en säker seger ställde ett försvarsmisstag till det. Andreas Anderssons utspel snappades upp av Emil Salomonsson som hittade in till "Mix" Diskerud som kunde reducera i den 73:e minuten.

Östersund kunde dock hålla undan och vann matchen med 2-1 och tog sina första poäng för året.

- Motståndarna gör det svårt för oss. Det har blivit en känsla av att alla vill slå Östersund, alla vill slå det laget som slog Arsenal och det känns som att alla är extra taggade för att möta oss. Förra året var det många lag som backade hem redan då och nu gör de det ännu svårare för oss. I dag hittade vi en lösning för det, och då gjorde vi två mål.

För Blåvitt var det andra raka förlusten.

Lagens startelvor:

Östersund: Andersson - Sonko Sundberg, Papagiannopoulos, Pettersson, Widgren - Edwards, Bergqvist, Nouri, Sema - Hopcutt, Ghoddos.

IFK Göteborg: Dahlberg - Starfelt, Calisir, Eriksson - Salomonsson, Affane, Diskerud, Wernersson - Omarsson, Hysén, Olsson.

Matchen börjar klockan 17.30 och sänds i C More.