TV: Östersund tog första allsvenska hemmasegern någonsin

Östersund har för första gången vunnit en allsvensk fotbollsmatch på hemmaplan. Häcken slogs tillbaka med 2-1.

Förre Häcken-spelaren Ronald Mukiibi blev matchens första målskytt - och den första allsvenska målskytten för Östersund hemma på Jämtkraft arena någonsin.
Efter en undannickad hörna vann Östersund tillbaka bollen. Mukiibi fick ett skottläge utanför straffområdet och fick en perfekt träff som Peter Abrahamsson i Häckens mål inte kunde nå.

Ledningen blev dock kortvarig. Bara några minuter senare kvitterade Häcken. Även detta mål efter hörna där bollen gick över spelarna som försökte nicka i straffområdet och landade hos vänsterbacken Simon Sandberg som lyckades skjuta in bollen vid stolproten trots flera täckande Östersundsspelare.

I den andra halvleken fick Östersund straff efter att Mohammed Abubakari tryckt till Saman Ghoddos i straffområdet med en tackling som förvisso var axel mot axel men samtidigt var Häckenmittfältaren inte i närheten av att kunna ta bollen.
Domare Jonas Eriksson pekade på straffpunkten till Häckenspelarnas stora ilska.
Efter högljudda protester kunde Brwa Nouri kliva fram och sätta 2-1 för hemmalaget.

Lagens startelvor:

Östersund: Jamal Blackman - Ronald Mukiibi, Sotirios Papagiannopoulos, Walid Atta, Dennis Widgren - Andrew Stadler, Brwa Nouri, Fouad Bachirou, Ken Sema - Alex Dyer, Saman Ghoddos.

Häcken: Peter Abrahamsson - Joel Andersson, Emil Wahlström, Jasmin Sudic, Simon Sandberg - Adam Andersson, Samuel Gustafson, Mohammed Abubakari - Nasiru Mohammed, John Owoeri, René Makondele.