TV: Östersund tog hem sin första seger i allsvenskan

Historia är skrivet.
Östersund FK tog sin första allsvenska seger mot Falkenberg under söndagen.
- Vi är jätteglada och ska fira det här, säger Brwa Nouri till C More.

Lägg datumet den 10:e april 2016 på minnet. Varför? Östersunds FK tog sin första allsvenska seger. Det gjorde de mot Falkenberg på Falkenbergs IP-

De har förtjusat hela Fotbollssverige med sin passningsorienterade fotboll. Östersunds FK hade, trots det, inte lyckats springa hem någon seger ännu i allsvenskan.

Men nu kan de inkassera sin första seger efter 2-1 mot Falkenberg. Efter kassar från Emir Smajic och Andrew Stadler.

Efter ganska chansfattiga 36 minuter fick Östersund, efter en sedvanlig upprullning, göra första målet. Sist på bollen var Emir Smajic.

- Vi är fantastiska där i sista tredjedel att vägga oss fram, säger Smajic till C More.

2-0 skulle inte vänta på sig: för bara tre minuter senare slog Nouri ett inlägg mot Falkenbergs mål ett inlägg som sedan nickades ner till en helt fristående Andrew Stadler som kunde skjuta in 2-0 till Östersund.

Men Falkenberg ville inte lägga sig ned och låta Östersund rulla hem sig sin första seger.

Gustaf Nilsson, talangen som lämnar för Bröndby i sommar, skulle få in ett reduceringsmål till Falkenbergs fördel. Det gjorde han efter att en boll dimpte ner framför hans fötter, han vred sig en kvarts varv och bombade sedan in reduceringen.

Falkenberg öste på och Hakeem Araba var sånär på att kämpa in ett kvitteringsmål.

Östersund höll ändå undan och vann. De har nu på sina tre allsvenska matcher: en seger, en oavgjord och en förlust.

- Vi är jätteglada och ska fira det här, säger Brwa Nouri till C More efter matchen.