TV: Östersund tog viktig poäng - efter Attah Kadiris strut

Östersund tog en oerhört viktig poäng när man spelade 1-1 borta mot Häcken.
Det kan ÖFK tacka Jordan Attah Kadiri för - som fick på en riktig strut till kvittering.

Östersund inledde matchen starkast och det kändes som att gästerna från norr hade mer att spela för jämfört med Häcken. Efter drygt halva första halvleken radade ÖFK upp flertalet bra målchanser men Peter Abrahamsson i hemmamålet stod emot vid samtliga försök.

I stället var det Hisingsklubben som kunde ta ledningen. Med fem minuter kvar till pausvilan skickade Daleho Irandust in 1-0, efter att ha blivit framspelad av Erik Friberg. Strax därpå hade Paulinho ett kanonläge att utöka hemmalagets ledning men anfallaren missade från nära håll.

1-0 i paus.

Östersund fick en bra chans i inledningen av andra när Felix Hörberg skickade iväg ett hårt skott som gick strax ovanför ribban. Kort därpå var det hemmalaget som var nära att öka på ledningen till 2-0 när Paulinho träffade ribban från nära håll med ett stenhårt skott.

Kvarten in på andra halvleken kom kvitteringen. Inbytte Simon Kroon spelade ut bollen till Jordan Attah Kadiri som klippte till direkt. Kadiri fick på en kalasträff som letade sig in i bortre hörnet och Abrahamsson var chanslös.

Såväl Häcken som Östersund skapade flera farliga målchanser efter gästernas kvittering, men mer mål föll inte på Hisingen denna söndag, utan matchen slutade 1-1.

- Vi har inte vunnit på fem matcher, det känns för jävligt. Vi måste sätta våra lägen, vi kommer till flera lägen men det bli inte mer av det, säger en besviken Daleho Irandust till C More efter matchen.

Häcken står efter 27 spelade omgångar på 46 poäng, Östersund å sin sida tog en viktig poäng och står på 22 inspelade poäng, och har två poängs marginal ner till Sundsvall på kvalplats.

BK Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Toivio, Lindgren, Andersson - Friberg, Irandust, Berggren - Yasin, Kizito, Paulinho

Östersund: Keita - Pettersson, Ouattara, Amin, Hörberg, Attah Kadiri, Turgott, Ssewankambo, Colkett, Mensiro, Sonko Sundberg