TV: Paulinho och Jeremejeff bakom Häckens seger mot Helsingborg

Två vana Häcken-målskyttar från förra säsongen har kommit igång.
I Häckens 2-1-vinst mot Helsingborg var Paulinho och Alexander Jeremejeff som gjorde målen.
- Det är gôtt med tre pinnar, men det satt långt inne, säger Häckens lagkapten Rasmus Lindgren till C More.

Se höjdpunkterna från matchen mellan Helsingborg och Häcken i spelaren.

Alexander Jeremejeff och Paulinho gjorde 10 respektive 20 mål i allsvenskan förra säsongen. Men i premiäromgången mot Malmö (1-1) fick lde giftiga spelarna lämna planen mållösa. Det såg de till att inte göra mot Helsingborg.

Helsingborg, som vann sin första match i allsvenskan med 3-1 mot IFK Norrköping, fick inrikta sig på försvar i den första halvleken på Bravida Arena. Häcken hade den större delen av bollinnehavet i den första halvleken. Efter dryga halvtimmen skapade laget också några riktigt bra möjligheter och det gav också utdelning.

Med dryga fem minuter kvar av den första halvleken snurrade Alexander Jeremejeff upp Anders Randrup och HIF-backen tvingades fälla Häcken-anfallaren i straffområdet. På den efterföljande straffsparken var Paulinho iskall och satte dit 1-0 för Häcken, vilket också var hans första mål den här allsvenska säsongen

- Vi har mycket boll och kontrollerar matchen. Jag tycker att vi kan straffa dem lite mer, sa Häckens Alexander Jeremejeff i halvtid.

I början av den andra halvleken utökade Häcken sin ledning. På en blixtsnabb kontring prickade först Ahmed Yasin stolpen och på den efterföljande returen höll sig Alexander Jeremejeff framme och stötte in 2-0. Det var anfallarens första mål i allsvenskan den här säsongen.

Då vaknade Helsingborg till liv och inledde en forcering. I slutet av matchen tryckte skåningarna på och till slut reducerade man. Med bara minuter kvar reducerade Mamudo Moro på nick och man var nära att kvittera i slutet då man hade ytterligare en bra möjlighet. Men Häcken lyckades hålla undan och vinna med 2-1 och därmed knipa sin första trepoängare i allsvenskan.

- Det är gôtt med tre pinnar, men det satt långt inne på slutet. Men vi är glada ändå, säger Häckens lagkapten Rasmus Lindgren till C More.

HIF-kaptenen Andreas Granqvist menar att Häcken vann matchen rättvist.

- En rättvis seger för Häcken i en jättetuff bortamatch, säger han till C More.

Se höjdpunkterna från matchen mellan Helsingborg och Häcken i spelaren ovan.

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Lindgren, Toivio, Andersson – Friberg, Faltsetas – Yasin, Mohammed, Paulinho - Jeremejeff

Helsingborg: Joelsson - Randrup, Holgersson, Granqvist, Eriksson - Farnerud, Abubakari - Moro, Jönsson, Wanderson - Bjarnason