TV: Paulsen hjälte mot Häcken - nickade Hammarby mot Europaspel i Kennedys avskedsmatch

STOCKHOLM. Hammarby har greppet om den sista Europa League-platsen inför allsvenskans slutomgång.
Björn Paulsen blev matchvinnare för Bajen i det som även var Kennedy Bakircioglus sista hemmamatch i karriären.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Striden om Europaplatserna är tät under den allsvenska slutspurten, och i kväll gästade Häcken Hammarby på Tele2 Arena i en viktig match i kampen om att knipa tredjeplatsen som ger kvalspel till Europa League nästa säsong.

Sedan tidigare står det klart att Hammarby-ikonen Kennedy Bakircioglu gör sin sista säsong som spelare, och kvällens match skulle bli 38-åringens sista på hemmaplan i karriären. Inför matchen hyllades Kennedy med ett stort tifo av den grönvita hemmapubliken, men han fick starta matchen på bänken.

Första halvleken var jämn där båda lagen skapade chanser för att ta ledningen. I minut sju fick skytteligaledaren Paulinho matchens första möjlighet, men Davor Blazevic i Hammarbymålet klarade.

Hammarbys första chans kom fem minuter senare när Björn Paulsen från snäv vinkel nickade i ribbans överkant.

Inget av lagen lyckades dock hitta nätet innan halvtidsvilan, och ställningen var 0-0 i paus.

I den andra halvleken kom Hammarby ut som det hetare laget och tog också ledningen i den 50:e minuten när ett långt inlägg från Junes Barny hittade Björn Paulsens panna och sedan in i nätet. Målet var Paulsens femte för säsongen i allsvenskan.

Tio minuter senare hade Jiloan Hamad ett jätteläge att öka Bajens ledning, men fri med Abrahamsson sköt han strax utanför.

I den 73:e minuten var det till hemmapublikens stora förtjusning dags för Kennedy Bakircioglu att ändra planen, då han byttes in mot Muamer Tankovic till stort jubel.

Häcken låg på men lyckades inte få till en kvittering inför de 31 810 som tagit sig till Tele2 Arena, och Hammarby vann matchen med 1-0. Det gör att man nu har greppet om tredjeplatsen inför den sista omgången, då man ligger två poäng före Malmö FF. Hammarby ställs i den sista omgången mot Östersund på bortaplan medan MFF tar emot Elfsborg på hemmaplan.

För Häcken är chansen att ta tredjeplatsen nu borta i och med förlusten. I den sista omgången möter man tabelltvåan IFK Norrköping på Bravida Arena.

Hammarbys lag: Blazevic - Fenger, Paulsen, Fällman (Solheim 78’), Borges - Barny, Tankovic (Bakircioglu 73’), Andersen - Hamad, Rodic (Bengtsson 71’), Khalili.

Häckens lag: Abrahamsson - Ekpolo, Toivio, Lindgren, Arkivuo (Andersson 67’) - Friberg, Lundberg (Celik 59’), Faltsetas - Irandust, Jeremejeff (Berggren 76’), Paulinho.