Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
26v

TV: Pehrsson: "Jag är ledsen - men inte förvånad"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela presskonferensen med Magnus Pehrsson i spelaren.

MALMÖ/STOCKHOLM. Efter en rad tunga resultat fick Magnus Pehrsson i dag sparken från sin post som tränare för Malmö FF.
- Jag är så klart ledsen i dag för att det är så här, men jag är tacksam och glad för den här tiden, säger Pehrsson i dag på en presskonferens.

Inför fjolårssäsongen utsågs Magnus Pehrsson till ny tränare för Malmö FF. Under den första säsongen blev det SM-guld men ett misslyckande i kvalet till Champions League där man åkte ut mot Vardar.

Årets säsong inleddes med starka resultat i svenska cupen, men efter att allsvenskan dragit igång har MFF haft det tyngre. På de inledande nio omgångarna har de himmelsblåa bara mäktat med att ta elva poäng, hälften så många som serieledande Hammarby, som dessutom har en match mindre spelad. Utöver det förlorade man i förra veckan finalen i svenska cupen klart mot Djurgården, och i dag kom beskedet att Pehrsson får sparken från tränarposten.

- Man är väldigt färgad av den sista månaden som har varit tuff. Det är en av de 16-17 månaderna jag har jobbat här. Fram till den sista delen är jag stolt och glad över att ha fått vara här. Jag tycker att vi har utvecklat väldigt mycket. Jag har utvecklats, klubben har utvecklats och många spelare har utvecklats. Vi har vunnit de flesta av matcherna som vi har ställt upp i. Hade vi fortsatt på det spåret hade vi ju fortsatt, men så har det inte sett ut nu. Men den största delen är att jag har haft en fantastisk tid i en klubb som är enormt härlig att arbeta i, med duktiga människor och fantastiska supportrar som har funnits där hela tiden, säger Magnus Pehrsson efter beskedet om att han får sparken, och fortsätter:

- Jag är så klart ledsen i dag för att det är så här, men jag är tacksam och glad för den här tiden, som har gett mig väldigt mycket.

Pehrsson fick beskedet tidigare i dag i ett möte med sportchef Daniel Andersson och vd Niclas Carlnén.

- Det är ganska lätt att läsa av kroppsspråk. När jag och "Danne" träffades i morse och skulle ta ett snack med Niclas så fanns det en ledsamhet i dela det rummet, och den delade jag också. Helt förvånad var jag inte, för i går var en sådan match där det kändes som att vi hade vridit och gjort allt rätt utifrån den situationen som vi kom från, men lyckades inte. Det var en tomhet i går. Så jag var inte helt förvånad i morse, men samtidigt var jag ledsen över att jag inte fick fortsätta.

- Jag hade gärna fortsatt, så klart.

Pehrsson ger sin syn på varför de svaga resultaten har kommit:

- Det finns ett antal saker som tillsammans har skapat förutsättningarna för att det inte blivit vinster, som det har varit tidigare. Dels tror jag att man har stört automatiken i vårt spel. Det har störts på grund av ett väldigt tätt matchschema, det har störts av en till viss del medveten rotation, för vi har tyckt att vi har många bra spelare. Lägg därtill de skador som har uppkommit, som har stört kontinuiteten i startelvan.

Han fortsätter:

- Sedan tror jag faktiskt också att allsvenskan har förändrats lite i år. Det jag nämnde nyss är egna grejer som har påverkat vår automatik, och när man inte har automatiken kan tryggheten försvinna. Sedan tror jag också att vi har sett en allsvenska i år som är med destruktiv på det sättet att lag har låtit oss föra matcherna. När man då inte har den här tryggheten och automatiken inte är där så är nog det i samband med att det har kommit ett antal motgångar den största parametern i att man störs i det automatiska. Jag tror att allt det här ihop har påverkat att vi har haft sämre resultat, att förutsättningarna för bra resultat har minskat. Det har vi vetat om hela tiden, men att bara ändra på det går inte.

Pehrsson säger sig vara fullt medveten om de krav som ställs på Malmö FF:s tränare.

- Jag har haft på mig den förväntan in i jobbet hela tiden, att det handlar om att ligga där i topp hela tiden. Med tanke på den stabilitet och den status MFF har skapat sig. Det spelar ingen roll om jag tycker det här är orättvist. Tittar jag på mig själv så tror jag att jag hade sett till att det här laget hade börjat vinna igen. Det är klart att jag kan tycka att det här är väldigt tufft, men samtidigt har jag en förståelse. För MFF ska vinna fler matcher än vad vi har gjort den senaste tiden.

Nu vill Pehrsson tillbringa tid med sin familj den närmaste tiden.

- Jag har barn som är åtta och sex år gamla och det är första gången de upplever pappa som klubblagstränare. De har varit en stor del av det här och tyckt att det varit helt underbart att ta på sig ljusblå tröjor och gå på matcherna, och dela allt det positiva som varit. Vi behöver stötta varandra i det här. Det är inte bara jag som får en förändrad tillvaro. Jag ska ta hand om dem.

Se hela presskonferensen med Magnus Pehrsson i spelaren ovan.

Publicerad 2018-05-14 kl 14:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons