Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
27v

TV: Pehrsson tänker inte avgå : ”Prestationen en markant förbättring"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet visas tv-intervjun med Magnus Pehrsson

TRELLEBORG. 0-1 mot Trelleborg, 0-3 mot Djurgården, 1-2 mot IFK Göteborg, 0-3 mot Kalmar, 0-3 mot Djurgården igen.
MFF har en oerhört tung resultatrad bakom sig, men Magnus Pehrsson vill stanna kvar. 

- Vi har ett antal faktorer vi tittar på under matchen och vi vinner alla dem med ungefär dubbla, säger han efter derbyförlusten. 

Bara två på nio matcher, men efter förlusten i Skånederbyt hade Magnus Pehrsson bara tankar på att stanna kvar i Malmö FF.

- Det är mitt jobb att göra. Det är min inställning.

Han säger att det efter matchen känns ”väldigt, väldigt tungt” och att de just nu inte är tillräckligt bra. Han pratar också om att det var en förbättring jämfört med storförlusten i cupfinalen. 

- Tittar vi på prestationen så var det en markant förändring och förbättring jämfört med senast. Jag vet att det är inte så historien skrivs efter det här resultatet, men så var det. Vi hade annan tro på det vi gjorde. Vi var närmare varandra. Vi drev matchen. Sedan står inte stjärnorna rätt, eller skickligheten. 

- Vi har höjt oss, vi har gjort något bättre tillsammans, men det hjälpte in ett skit.

- Vi har ett antal faktorer vi tittar på under matchen och vi vinner alla dem med ungefär dubbla. Avslut, avslut på mål, rättvända framför deras backlinje är till och med åtta gånger så stor, men jag vet att det inte spelar roll att jag svarar det, men prestationen är där för att vinna matchen.

I chansväg hade Trelleborg framför allt sina chanser på fasta situationer, medan MFF var nära mål tre gånger via Markus Rosenberg. 

- Man kan ungefär påverka 50 procent av resultatet, resten är tillfälligheter. Det gäller att göra jäkligt mycket av de 50 procenten. Det är därför fotboll är svår att spela och ”betta” på. Det görs så lite mål i fotboll. I dag gjordes det ett mål på 90 minuter. Ibland hamnar man i de perioderna. Då finns det mycket tankemässigt arbete att just nu har vi varit en period där resultaten inte kommer som de gjorde om man pratar om förra året. 

- Den har säkert blivit lite naggad under den här perioden och påverkar aktionen sen som ska ge målet eller försvaret runt eget straffområde.

Däremot vet han ännu inte hur de ska försöka att vända på det mot Hammarby. 

- Så långt har jag inte tänkt än. Vi har precis spelat en match där vi åkte på en torsk i slutet, så jag har inte det klart. Däremot kan man säga att de sakerna vi har gjort upp inför den här matchen, som jag tycker vi såg. En tro på och en vilja. Det är den vägen jag tror på.

Publicerad 2018-05-13 kl 20:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons