TV: Peking körde över Häcken - Holmberg tvåmålsskytt

Norrköping körde över Häcken hemma på Östgötaporten. Holmberg stod för två av målen och går nu upp i delad ledning i skytteligan.
- Det är skönt när bollarna trillar in, säger han till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Det var Norrköping som inledde starkast - och de fick en riktig drömstart. David Moberg Karlsson drog till med ett distansskott som letade sig in till vänster om Peter Abrahamsson och gav på så sätt hemmalaget ledningen redan i den tionde minuten.

Efter halvtimmen spelad var det dags igen. Kalle Holmberg skarvade fram en hörna till lagkaptenen Andreas Johansson som påpassligt höll sig framme och tryckte in 2-0.

Knappt en kvart in i andra halvlek var sedan Moberg Karlsson ytterst nära att bli tvåmålsskytt när han på nytt provade skott från distans - den gången stod dock stolpen i vägen. I det efterföljande anfallet stod David Mitov Nilsson för en jätteräddning på Nasiru Mohammeds nick och höll nollan intakt.

Norrköping ökade på till 3-0 på straff kort därefter. Kalle Holmberg var iskall och sköt säkert till höger. Häcken fick in en reducering i den 71:a minuten när Paulinho avslutade efter en snabb spelvändning men gästerna kom inte närmare än så. I stället punkterade nämnde Holmberg matchen på tilläggstid när han gjorde sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 4-1.

- En ganska stabil insats från vår sida. Vi är jättebra första 30 men sedan tar de över och skapar en del chanser. Men Mitov (Nilsson) är bra där bak och vi gör mål på våra chanser, säger Holmberg till C More.

Nu går han upp i delad ledning i skytteligan på tolv fullträffar tillsammans med Djurgårdens Magnus Eriksson.

- Inte illa. Det är en bonus och skönt att bollarna trillar in, säger Holmberg till C More.

Peking klättrar därmed förbi Östersund, som dock har en match mindre spelad, upp till femte plats i tabellen. Häcken återfinns fortsatt på tredje plats och tränaren tyckte att slutresultatet var i överkant.

- Norrköping var bättre i dag, inget att snacka om. Men jag tycker att siffrorna var lite väl stora. Inledningen är inte bra alls men i slutet av första halvlek spelar vi bra anfallsfotboll och kommer in bakom deras backlinje. Med lite mer skärpa bör vi göra något mål där. I andra kommer vi ut riktigt bra men är inte tillräckligt skarpa, säger han.

Norrköpings startelva: Mitov Nilsson - Smith, Johansson, Gudni Fjoluson - Wahlqvist, Thorarinsson, Sjölund, Skrabb - Moberg Karlsson, Holmberg, Jakobsen.

Häckens startelva: Abrahamsson - J Andersson, Wahlström, Lindgren, A Andersson - Friberg, Faltsetas, Abubakari - Mohammed, Paulinho, Yasin.