POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

TV: Peking mållöst över 180 minuter mot danskt motstånd: ”Är väldigt lite orolig”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Gustafsson i spelaren ovan.

Inget mål mot Brøndby, likadant mot FC Köpenhamn.
Trots Pekings måltorka är managern Jens Gustafsson lugn.
- Det kommer att komma väldigt kvickt, säger han till Fotbollskanalen.

IFK Norrköping spelade sin andra match i Atlantic cup under måndagen när laget mötte danska storklubben FC Köpenhamn. FCK hade tag om matchpinnen från början men Peking stod emot bra i en match där inget av lagen lyckades göra något mål under 90 minuter. Det ledde till en straffläggning där Peking drog det längsta strået.

- Vi möter ett otroligt starkt Köpenhamn och vi är inte som starkast just nu. Matchbilden är att vi blir ganska tillbakatryckta men det är också det sättet vi kan mäta oss med ett så här starkt FC Köpenhamn. Sen är vi farliga, vi visar vid tillfällen. Det är klart att ska vi vinna en match mot FC Köpenhamn just nu. Vi önskar att vi kan ha längre perioder med passningsspel, framförallt på FCK:s planhalva och det jobbar vi vidare med, säger tränaren Jens Gustafsson till Fotbollskanalen.

Matchen var ett klart fall framåt jämfört med fredagens match mot Brøndby, som Norrköping förlorade med 2-0, enligt tränaren.

- Det var bättre organiserat än senast, vi prövade på att spela med fyrbackslinje och där blir avstånden allt för stora mellan spelarna och vi hittade inte en bra form mot Brøndby, det tycker jag vi gör i dag. Många av spelarna som får möjlighet växer genom matchen, så det är kul.

Något som dock inte utvecklades var antalet mål Gustafssons lag gjorde i matcherna. Över 180 minuter mot danskt toppmotstånd har Peking inte lyckats spräcka nollan och managern håller med om att det finns saker att förbättra, främst i passningsspelet.

- Men det är jag väldigt lite orolig över för det kommer att komma, vi har så pass mycket skicklighet och noggrannhet i hur vi ska uppträda. Så det kommer att komma väldigt kvickt.

Se intervjun med Gustafsson i spelaren högst upp.

Publicerad 2020-02-04 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå