TV: Peking tappade poäng i målfest mot Östersund

IFK Norrköping mot Östersund blev en minst sagt svängig historia. Slutresultatet skrevs till 3-3. Gästerna fick sista ordet genom tvåmålsskytten Saman Ghoddos.
- De spelar bra, men vi spelar ut dem i dag, säger Ghoddos till C More.

IFK Norrköping kom till matchen från Champions League-kval mot norska Rosenborg. Där blev det en 1-3-förlust för den regerande allsvenska mästaren.

Och Östersund öppnade piggast på lördagen. Redan i den femte minuten gav Brwa Nouri ÖFK ledningen på straff, sedan Saman Ghoddos gjorts omkull i straffområdet. Kort därefter hotade laget igen när Andrew Stadler träffade ribban med ett avslut från nära håll.

Men repliken kom snabbt för hemmalaget, när Niklas Bärkroth slog in en retur till 1-1 efter knappa kvarten. Och strax därpå knoppade Christoffer Nyman in 2-1.

- Starkt att vända efter att ha fått en straff emot oss tidigt, sa Bärkroth i C More i paus.

Det dröjde dock inte länge innan kvitteringen för gästerna kom i andra halvlek. Ghoddos avslutade ett fint anfall och skickade in 2-2.

Tätt därpå tilldömdes Östersund sin andra straff för matchen, men den gången räddade Andreas Vaikla när Brwa Nouri klev fram.

I stället stack hemmalaget upp med kvarten kvar. Sebastian Andersson offrade sig i straffområdet efter ett skottförsök av Nyman och stötte in 3-2 från nära håll.

Färdigt så? Nej. I den 85:e minuten replikerade Östersund när Ghoddos placeringsnickade in 3-3, hans andra fullträff för matchen.

- En rolig match att spela. Alltid roligt att möta mästarna. De spelar bra, men i dag spelar vi ut dem. Tyvärr får vi lika. Vi förtjänar vinst, men vi gör det bra och får fortsätta så här, säger Ghoddos i C More.

- Det är Norrköping borta. Man ska vara nöjd. Men när man kollar på hur många chanser vi fick... det gäller bara att sätta dem. Då vinner vi den här matchen.

Norrköpings Sebastian Andersson var av en helt annan åsikt.

- Vi är det bättre laget och ska vinna detta. Så är det bara. Att han säger det är ju ett skämt ju.

Norrköping är i och med poängtappet två pinnar bakom serieledande Malmö med en match mer spelad.