TV: Peking vann igen - Halmstads kräftgång fortsätter

Ny tränare, nya spelare, nytt spelsystem... nya motgångar. Det är inte lätt att lira boll för Halmstad i dagar som dessa.

Roligare har nykomlingen IFK Norrköping.
2-0 (1-0) hemma och trea i tabellen.

Med en poäng efter tre matcher i allsvenskan kom Josep Clotet Ruiz och hans mannar till Nya Parken och försökte rulla ut IFK Norrköping. Det gick? Så där.

Helst eftersom rullandet kom först efter ett 20 minuter långt bombardemang av hemmalaget - och efter Martin Smedberg-Dalences hörna som mittbacken Bobbie Friberg da Cruz nickade in (14:e minuten), för övrigt hans andra mål med huvudet på två matcher. Med andra ord för sent.

-Vi visste att det skulle bli svårt här, men vi saknade fokus, missade markeringen vid hörnan och försatte oss i en svår situation, säger Clotet Ruiz.

Målet mättade Norrköping och väckte Halmstad. Scenförändringen var påtaglig. Halmstad tog över, spelade snyggt och bekvämt men mest av allt i sidled och för långsamt.

-Det var som om vi andades ut efter målet, som om vi inte vågade släppa loss vårt spel. Jag hade ingen bra känsla i pausen, säger Norrköpings tränare Janne Andersson som kom till presskonferens med något blandade känslor.

Efter totalt 21 år i Halmstad ledde han plötsligt en motståndare.

-Det känns konstigt, men det hade nog varit ännu konstigare om vi spelat på Örjans vall. Men jag är naturligtvis glad över att vi vann.

Bättre fart på Halmstad i andra halvlek gav chanser direkt. Dock inte utdelning. Mikael Rosén lär drömma illa om nicken utanför, oattackerad som han var.
Jonas Saevarsson kan förbanna stolpen som räddade Abbas Hassan från en jättetavla när denne släppte skottet mellan händerna.

-Det är ju så att gör man inte mål i fotboll är risken stor att man förlorar. Jag är nöjd med vår andra halvlek, men på det hela taget vann Norrköping välförtjänt, säger Clotet Ruiz.

Norrköping jobbade sig rejält in i matchen mot slutet, fick längre anfall och borde fått Marcus Falk-Olanders mål godkänt, det som felaktigt vinkades av för offside. Något som blev av akademiskt intresse när Gunnar Heidar Thorvaldsson, skytteligavinnare 2005 med Halmstad, omgående gjorde 2-0 (85:e).

Nio poäng av tolv möjliga är ett utomordentligt facit för nykomlingen. Halmstads inledning är inget annat än ett fiasko.

Publicerad 2011-04-20 kl 21:59