Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

TV: Pettersson ständigt ifrågasatt för sin längd: "Jobbat med explosivitet och snabbhet"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Isak Pettersson i spelaren ovan.

DOHA/STOCKHOLM. Isak Pettersson blev utsedd till årets målvakt i allsvenskan.
Trots detta blir han fortsatt ifrågasatt för hans längd, 1,81 meter. 
- Jag har jobbat med explosivitet och snabbhet för att ha de styrkorna i stället, säger han till Fotbollskanalen. 

IFK Norrköpings talangfulle målvakt Isak Pettersson, 21, lämnade inför förra säsongen Halmstads BK för spel i Norrköping och blev, i David Mitov Nilssons frånvaro, förstemålvakt i Peking. 21-åringen imponerade, behöll sin startplats när Mitov Nilsson blev frisk och blev efter säsongen utsedd till årets målvakt på Allsvenskans Stora Pris. 

- Jag har framför allt utvecklat mitt positionsspel. Jag och Mats (Elfvendahl, målvaktstränare i Norrköping och i herrlandslaget) har jobbat väldigt mycket på min position oavsett om det är inlägg, distansskott eller inspel. Det är väl egentligen det, men även många andra saker. Om man ska gå in på allting, så kommer det ta hela dagen, säger han till Fotbollskanalen. 

Trots framgångar på planen, så har Pettersson vid flera tillfällen blivit ifrågasatt med anledning av hans längd - 181 centimeter. 

- Jag bryr mig inte så mycket om de som påstår det och det har jag sagt flera gånger tidigare. Jag gjorde ett bra år i Norrköping och är glad och stolt över det. Jag lyckades göra det trots att jag är 1,81 (meter), så det är bara att utvecklas, säger han. 

Vilka är fördelarna med att vara en kortare målvakt?
- Det är väl att jag kanske har en mer explosiv kropp än många andra. Jag säger inte att något är bättre eller sämre än det andra, men jag har jobbat med explosivitet och snabbhet för att ha de styrkorna i stället. Det måste man jobba på. 

Norrköping är en säljande klubb. Hur ser du själv framåt? 
- Jag tittar inte så långt framåt. Jag har i stället fullt fokus på det jag ska göra i Norrköping och det hade jag hela förra året, vilket gick bra, så det finns ingen anledning att ändra sätt att arbeta. Jag tar var match och träning för sig och sedan får vi se vart det leder, men jag är väldigt glad över att tillhöra Norrköping nu. 

Se hela intervjun med Isak Pettersson i spelaren ovan. 

Publicerad 2019-01-11 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons