POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Polisen: "Vi har ett flertal matcher som vi har starka misstankar om"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Göteborg - AIK sköts upp efter ett matchfixningsförsök. Nu vittnar kriminalkommisarien Fredrik Gårdare om att mörkertalet är stort.
- Vi har ett flertal matcher som vi har starka misstankar på, säger han i Nyhetsmorgon.

Gårdagens allsvenska stormöte mellan IFK Göteborg och AIK sköts upp. Anledningen är att en AIK-spelare i tisdags uppvaktades av en matchfixare som erbjöd en stor summa pengar för att spelaren skulle bidra till att laget förlorade matchen.

"Med förtäckta hot krävde fixaren i gengäld att spelaren skulle underprestera i kvällens allsvenska bortamatch mot IFK Göteborg", skrev SvFF under torsdagen.

Under fredagen gästades Nyhetsmorgon av Fotbollskanalens Olof Lundh och kriminalkommisarien Fredrik Gårdare. Lundh menar att man tidigare haft en naiv inställning till problemet med matchfixning.

- Det är sorgligt det som hände i går. Men det är också bra för att svensk fotboll visar att det är allvar. Man tar det på allvar och man lyfter upp det.

RF:s matchfixningssamordnare Johan Claesson menade att den uppskjutna matchen saknar motstycke på samma höga nivå inom svensk idrott. Men mörkertalet är stort. Kriminalkommisarien Fredrik Gårdare menar att det finns flera exempel bara den här säsongen.

- Ja, fast inte med så här uppmärksammade lag. Men vi har ett flertal matcher som vi har starka misstankar på.

Under fredagen skriver också DN, som tagit del av hemligt underrättelsematerial från polisen, att flera andra allsvenska spelare, minst sex stycken, tidigare har blivit hotade av kriminella. Materialet som tidningen tagit del av visar också att matchfixarna har kopplingar till några av landets mest ökända kriminella nätverk.

Polisen ska också ha misstankar om att allsvenska spelare utfört uppdrag åt matchfixarna, men bevisen har inte varit tillräckliga och förundersökningarna har lagts ner.

Se Lundh och Gårdare prata om matchfixningsförsöket i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-19 kl 07:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå