POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Tv-publiken räddas - Canal plus krav avslås av fogden

Kronofogdemyndigheten har i dag avslagit begäran att stoppa TV4:s sändning av Kalmar-Djurgården i morgon.
- Beslutet innebär att vi sänder som planerat, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4.

Tv-rättighetssoppan där Kentaro förlorat rättstvisten med Canal plus kommer inte att drabba TV4 eller dess tittare i helgen. Det meddelade kronofogden idag när man beslutade att begäran om att kamerorna ska plockas bort under tv-sändningen av Kalmar-Djurgården i TV4 imorgon avslås.

Beslutet fastslår att det enda straffet som går att verkställa är böter till Kentaro om TV4 fortsätter sända. Man kan alltså inte straffa TV4 AB.

"Även för det fall man skulle komma fram till att hovrättens beslut är verkställbart kan verkställighet mot annan än Kentaro AG inte ske. Att, såsom sökanden yrkat, vidta faktiska åtgärder hos en tredje man kan enligt kronofogdemyndighetens beslut inte komma i fråga", skriver kronofogden när man motiverar skälet till att avslå begäran.

Canal plus VD Per Borgklint är besviken över beslutet.
- Det är anmärkningsvärt att man inte kan stoppa lagbrott, säger han och tillägger:

- Svea hovrätt har beslutat att det är i strid med svensk lag och då utgår jag från att svensk lag ska gälla. Vi lever i en demokrati men om man inte följer lagen är det en anarki.

Han förklarar också att det inte är tv-kanalerna som är i bråk.
- Vi har ingen tvist med TV4. Det snarare Kentaro som har en tvist med det svenska samhället och då är det nog bäst att låta honom (Philippe Huber, Kentaros ägare) svara.

Detta innebär att tvisten mellan Kentaro och svensk rättsväsende fortsätter men varken tv-tittare eller TV4 kommer att drabbas.

- TV4 har inget att göra med konflikten mellan Canal Plus och Kentaro. Vi har köpt våra rättigheter till svensk fotboll av Kentaro eftersom vi vill erbjuda TV4-Gruppens tittare så mycket bra fotboll som möjligt. Kronofogdens beslut innebär inget annat för oss än att vi fortsätter att följa vårt avtal med Kentaro, vilket innebär att vi sänder som planerat från allsvenskan i helgen, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4.

Fotbollskanalen.se har förgäves sökt Philippe Huber, ägare för Kentaro, för en kommentar.

Publicerad 2008-05-09 kl 17:00
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå