TV: Ranégie sänkte Dif efter jättemissarna: "Jag var inte glödhet"

Mathias Ranégie brände chans på chans.
I 88:e minuten kom till slut målet som gav Malmö FF 3-2-segern borta mot Djurgården.
- Jag var skyldig laget det, sade Ranégie, 27.

Förra säsongen vann Ranégie den allsvenska skytteligan med totalt 21 fullträffar. I år har MFF-anfallaren gått mållös av planen i de tre första omgångarna. Och i måndagens allsvenska match på Stadion såg det på nytt ut som att Ranégie inte skulle hitta målet.

Redan i första halvlek hade han en par bra målchanser som inte förvaltades.

Och i slutet av matchen - vid ställningen 2-2 - brände han två jättelägen.

- Jag var inte glödhet direkt, sade Ranégie.

Men han fick en chans till - och tog den.

Ranégie forcerade i hård kamp med en hemmaförsvarare in segermålet i 88:e minuten, på passning från Jiloan Hamad.

- Det är tacksamt när man är anfallare - gör man ett mål så är allting förlåtet, sade den nöjde göteborgaren efter att ha ordnat lagets andra raka trepoängare.

Ranégies segermål innebar klimax på en riktigt händelserik match inför 9 582 åskådare.

MFF kopplade ett tidigt grepp om matchen när Wilton Figueiredo nickade in 1-0 på inlägg från Hamad i 13:e minuten. Figueiredo fick chansen i en offensiv mittfältsroll, på bekostnad av anfallaren Daniel Larsson som inledde på bänken.

- Jag kände att vi ville ha grepp om spelet centralt på planen, sade MFF-tränaren Rikard Norling om beslutet att spela med Ranégie som ensam anfallare.

Gästerna hade också ett klart grepp om spelet i första halvlek, och det var inte ologiskt när 2-0 kom i 33:e minuten. Jiloan Hamad - inblandad i samtliga MFF-mål - rullade iskallt bollen mellan benen på Kasper Jensen, efter att fått en fin djupledsboll från Simon Thern.

Djurgården, blekt i första halvlek, kom ut som ett nytt lag efter paus.

James Keene - som gjorde sin första allsvenska start i Djurgårdströjan - dunkade in 1-2 i 54:e minuten. Tio minuter senare nickade Kasper Hämäläinen in 2-2 efter hörna.

Djurgårdens inhoppare Christer Youssef prickade sedan stolpen i jakten på ett segermål.

Det segermål som Ranégie alltså fick göra för MFF i stället.

- Det var två lag som gick för tre poäng, och tyvärr drog vi det kortare strået, sade Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson.